Politika 8

09.04.2024.

13:03

Predsedavajući OEBS-a Jan Borg sutra u Beogradu

Predsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih i evropskih poslova i trgovine Malte Jan Borg, boraviće sutra u poseti Srbiji tokom koje će se sastati s najvišim državnim zvaničnicima.

Izvor: Beta

Predsedavajući OEBS-a Jan Borg sutra u Beogradu
Depositphotos/Sodel_Vladyslav

Podeli:

Prema najavama iz Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Borg će se u Beogradu sastatati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem i ministrom odbrane i mandatarom za sastav nove vlade Milošem Vučevićem. Pored toga što će se susresti s visokim zvaničnicima, očekuje se da će Borg posetiti Misiju OEBS-a u Srbiji, gde će se sastati sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom i članovima Misije.

Najavljeno je i učešće na okruglom stolu s medijskim i novinarskim udruženjima.

Pored toga, predsedavajući OEBS-a će se sastati s predstavnicima mladih i mladima korisnicima inicijativa koje podržava Misija, uključujući studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Posetu Beogradu završiće obilaskom Svratišta za decu iz romske zajednice, koje podržava Misija, kojim upravlja Centar za integraciju mladih.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: