Kosovo 0

24.10.2024.

14:26

Priveden predsednik FS Kosova i Metohije; Preti mu pet godina zatvora

Igor Uljarević, predsednik FS Kosova i Metohije, priveden je juče od strane organa privremenih prištinskih institucija.

Izvor: Kosovo online

Priveden predsednik FS Kosova i Metohije; Preti mu pet godina zatvora
CC7/Shutterstock

Podeli:

Incident se dogodio na administrativnoj liniji Brnjak. Advokat Miloš Delević rekao je za Kosovo onlajn da je priveden Igor Uljarević, predsednik FS KiM, a da je Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova protiv njega pokrenulo istragu za krivično delo Izazivanje razdora i netrpeljivosti.

Prilikom redovne kontrole na prelazu Brnjak, njemu su pronađeni dresovi sa natpisom "Fudbalski savez Kosova i Metohije" i "Nema predaje".

Ovim dresovima je navodno Uljarević provocirao građane tzv. Kosova albanske nacionalnosti, iako je izjavio da nikad sporne dresove nije nosio u javnosti, niti on, niti fudbaleri, rekao je Delević.

"Dresove je dobio na poklon i držao ih je u gepeku. Zbog natpisa na dresovima, deci se ovakvim postupanjem policije i Specijalnog tužilaštva, zabranjuje da se bave sportom, koji mora biti odvojen od politike", poručio je advokat Delević.

Igor Uljarević se brani sa slobode, a za krivično delo Izazivanje razdora i netrpeljivosti predviđena je kazna do pet godina zatvora.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: