Kosovo 3

13.10.2024.

16:32

Kurti želi da podigne tenzije? "Priviđa mu se Vojska Srbije"

Aljbin Kurti pokušava da podigne tenziju, i pre svega zamagli i stavi sa strane ono što on radi, a što vodi ka eskalaciji na terenu, ugrožavajući ljudska prava i slobode Srba na KiM, rekao je premijer Srbije Miloš Vučević.

Izvor: RTS

Kurti želi da podigne tenzije? "Priviđa mu se Vojska Srbije"
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Podeli:

Vojska Srbije je u dnevnoj komunikaciji sa pripadnicima Kfora, i ima sve organizovane komunikacione linije i zajedničke patrole, a Aljbinu Kurtiju se priviđaju aktivnosti Vojske Srbije.

"Te snage koje su se navodno sreli sa pripadnicima Vojske Srbije su kriminalci, šverceri, lopovi koji sa teritoriji KiM ulaze preko administartivne linije na prostor centralne Srbije da kradu šta nađu. Vojska Srbije obavlja svoje zadatke i kada naša vojska naiđe na njih radi sve u skladu sa zakonom. Nema dodatnih aktivnosti, ništa ne spremamo što može da dovede do eskalacije na terenu, šta više veoma smo smireni i trepeljivi", rekao je Miloš Vučević u Nišu na obeležavanju osam decenija od osnivanja 63. padobranske brigade.

Premijer Srbije kaže da trpimo više nego što bi iko trpeo, jer Srbija želi da sačuva mir i političku stabilnost, a da će se videti šta Kurti sprema.

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: