Kosovo 0

10.10.2024.

18:50

Arsenijević pušten iz pritvora

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević pušten je iz pritvora.

Izvor: Tanjug

Arsenijević pušten iz pritvora
Profimedia/Erkin Keci/Anadolu Agency

Podeli:

On je juče uhapšen u severnom delu Kosovske Mitrovice zbog navodnog uznemiravanja, a po prijavi zvaničnika opštine iz ovog dela grada Visara Silje.

Sud mu je odredio meru zabrane prilaska Sulji na udaljenost manju od 40 metara, potvrdila je za Tanjug njegova advokatica Jelena Krivokapić.

Ona je dodala da će, nakon konsultacija sa svojim branjenikom, odlučiti da li će uputiti žalbu na ovu odluku.

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević ponovo je u sredu uhapšen u severnom delu Kosovske Mitrovice i određen mu je pritvor do 48 sati, nakon što je duvanjem u pištaljku izrazio nezadovoljstvo zbog prisustva nelegitimno izabranog gradonačelnika Erdena Atića, saopštila je Srpska demokratija.

Arsenijević je i ranije nekoliko puta hapšen jer je duvanjem u pištaljku izražavao nezadovoljstvo zbog prisustva lokalnih albanskih predstavnika, ali mu je sada prvi put određen pritvor.

U severnom delu Kosovske Mitrovice danas je održan protest zbog hapšenja i određivanja pritvora lideru Srpske demokratije Aleksandru Arsenijeviću, a više stotina građana, među kojima su bili i članovi Srpske demokratije, predsednik i potpredsedik Srpske liste Zlatan Elek i Dragiša Milović, kao i predsednik Privremenog organa Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, zatražili su njegovo oslobađanje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: