Kosovo 0

02.10.2024.

16:35

Zaracin poručio Prištini: Ne može Nemačka da obavlja vaš diplomatski posao

Nemački izaslanik za Zapadni Balkan Manuel Zaracin izjavio je danas u Prištini da tzv. Kosovo ne može da čeka da nemačka država obavi njegov diplomatski posao i naveo da je od svojih partnera zatražio da podrže Prištinu za članstvo u Savetu Evrope.

Izvor: Tanjug

Zaracin poručio Prištini: Ne može Nemačka da obavlja vaš diplomatski posao
Profimedia

Podeli:

"Ne možete očekivati da Nemačka radi vaš diplomatski posao, Kosovo to mora da uradi“, rekao je Zaracin posle nemačko-kosovskog ekonomskog foruma u ​​Prištini odgovarajući na zamerke da Nemačka nije dovoljno učinila na lobiranju za prijem Prištine u SE. 

On je istakao da je odluka vlade privremenih prištinskih institucija da sprovede odluku ustavnog suda kojom je naloženo vraćanje 24 hektara zemljišta manastiru Dečani zakasnila.

"Stvari se menjaju u svetu. A ako ste izgubili zamah, nemojte se kasnije žaliti da su se stvari promenile", naveo je Zaracin.

On je ukazao da većina investitora ide u Srbiju jer žele da posluju sa celim regionom, ali da bi želeo da dođu i na KiM.

Sa Zaracinom se sastao zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi, ali nije novinarima izneo detalje o čemu je razgovarano na sastanku.

Zaracin već treći put dolazi u Prištinu za kratko vreme, tražeći  ukidanje zabrane ulaska na KiM robe proizvedene u centralnoj Srbiji i deblokadu CEFTA sporazuma.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: