Kosovo 0

19.09.2024.

20:37

Seljimiju i Krasnićiju produžen pritvor

Nekadašnjim liderima tzv. OVK Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, koji se pred Specijalizovanim većima u Hagu terete za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, ponovo je produžen pritvor, saopšteno je iz suda.

Izvor: Tanjug

Seljimiju i Krasnićiju produžen pritvor
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Podeli:

Njima je, kako prenosi Reporteri, pritvor produžen za još dva meseca. Kako se navodi, danas objavljena odluka doneta je 13. septembra, pošto je sud utvrdio da postoji ''rizik da obojica optuženih počine nova krivična dela'' protiv sudskog postupka i ometanja svedoka.

U saopštenju Specijalizovanih veća navodi se da takođe ''trenutno nema dovoljno informacija koje bi opravdale rizik od bekstva Seljimija i Krasnićija''.

Navodi se da je veće podsetilo da je ''zastrašivanja svedoka na Kosovu i dalje raširena pojava'' i navelo da je Seljimi, ''neovlašćenim trećim licima otkrio poverljive informacije''.

U saopšenju se dodaje da se samo u okviru sistema nadzora komunikacija kakav postoji u pritvorskom objektu Specijalizovanih veća komunikacije optuženog mogu ograničiti tako da se navedene opasnosti umanje u dovoljnoj meri.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: