Kosovo 0

17.09.2024.

16:59

Besljimi: Neprihvatljivo

Glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi rekao je da do trilateralnog sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu danas nije došlo jer je, kako tvrdi, srpska strana uslovila dnevni red sastanka zahtevima koji su neprihvatljivi za Prištinu.

Izvor: Tanjug

Besljimi: Neprihvatljivo
Profimedia

Podeli:

On je novinarima u Briselu posle sastanka sa predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom rekao da je Lajčakov poziv bio vrlo jasan i da su predložene teme bilateralnog sastanka.

"Zatim je rečeno da će na trilateralnom sastanku biti reči o načinu na koji će se razgovarati dalje u sporazumu o normalizaciji, a mogu se odlučiti i druge teme ako postoji dogovor dve strane", rekao je Bisljimi, prenela je Koha.

On je rekao da je Priština potvrdila učešće na trilateralnom sastanku, ali je, kako tvrdi, Beograd "odbio da uđe sa tom agendom i tražio uvođenje svojih tema koje su za političku upotrebu, na šta nismo pristali".

U Briselu su danas održani odvojeni bilateralni sastanci glavnih pregovarača Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: