Kosovo 1

11.09.2024.

18:45

Završen protest u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja srpskih mladića

Građani koji su više od sedam sati mirno protestovali ispred zgrada policijske stanice i suda u severnom delu Kosovske Mitrovice na zahtev roditelja uhapšenih mladića su se razišli.

Izvor: Tanjug

Završen protest u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja srpskih mladića
b92.net

Podeli:

Kako je građanima saopštio predsednik PO Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, Sud neće saopštiti odluku nakon saslušanja mladića koje je počelo nešto posle 14 časova u Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Članovi porodica i građani okupili su se jutros na protestu ispred policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice zahtevajući puštanje na slobodu četvorice srpskih mladića uhapšenih u utorak.

Okupljeni su svoje nezadovoljstvo iskazali duvanjem u pištaljke, uz povike "Pustite nam decu!" a istakli su i transparente "Policija Kurtilenda" i "Da li je EU zabrinuta?".

Na protestu su bili i predsednik Srpske liste Zlatan Elek, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac i ostali čelnici Srpske liste.

U severnom delu Kosovske Mitrovice u utorak oko ponoći je tzv. kosovska policija uhapsila četiri mladića srpske nacionalnosti, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje u navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama može se videti kako puškom naoružani pripadnik tzv. kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: