Kosovo 0

06.09.2024.

19:59

Lajčak u poseti Prištini: Postignut dogovor o sastanku u Briselu VIDEO

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je tokom sastanka sa glavnim pregovaračem Prištine i zamenikom premijera privremenih institucija Besnikom Bisljimijem dogovoren naredni sastanak u Briselu.

Izvor: Tanjug

Lajčak u poseti Prištini: Postignut dogovor o sastanku u Briselu VIDEO
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

Ipak, nije precizirao kada će on biti održan.

Lajčak je novinarima rekao da se datum sastanka u Briselu ne može objaviti bez koordinacije sa drugima, ne iznoseći više detalja. On je dodao da je tokom sastanka razgovarano o otvaranju mosta na Ibru i ponovio da bi most trebalo da bude otvoren za saobraćaj, ali u saradnji sa međunarodnim partnerima, prenose prištinski mediji.

"Razgovarali smo o tome koliki je napredak postignut od prethodnog sastanka. Razgovarali smo o pitanju mosta na Ibru i njegovog otvaranja za saobraćaj. Stav EU je dobro poznat, treba ga otvoriti, ali otvaranje treba da bude u bliskoj saradnji sa međunarodnim partnerima Kosova", rekao je Lajčak.

Izvor: TV Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: