Kosovo 0

06.09.2024.

11:09

Kurti, X je jednako 0 VIDEO

Kosovski premijer Aljbin Kurti javno se izvinio učenicima jer je napravio pogrešku prilikom rešavanju matematičkog zadatka.

Izvor: Politiko, Index.hr

Kurti, X je jednako 0 VIDEO
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Podeli:

"Hvala vam na toploj dobrodošlici u vašoj novoj školskoj zgradi. Ali moram reći da mi je sada drago što više nisam učenik, jer ne bih dobio prolaznu ocenu", napisao je Kurti na Fejsbuku.

Kurti se oglasio nakon što je snimak neuspešnog rešavanja zadatka postao viralan na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako kosovski premijer ležerno rešava matematičku jednačinu na table tokom otvaranja nove škole u Podujevu, na severoistoku KiM.

Nakon što je Kurti samouvereno završio matematičku jednačinu, svi u prostoriji su počeli da mu aplaudiraju, a pridružila im se čak i ministarka obrazovanja Arberie Nagavci.

Međutim, Kurti je došao do pogrešnog rešenja. Njegovo rešenje je bilo x=5, a zapravo je trebalo da bude x=0, piše Politico.

"Da sam razmišljao o tome još trenutak, shvatio bih da je tačan odgovor x=0, ali u tom slučaju, mislim da ne bih imao hrabrosti da uzmem kredu i napišem tačno rešenje. Izvinjavam se. Rešenje te jednačine, kao što znate bolje od svog premijera, jest x=0", zaključio je Kurti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: