Kosovo 0

05.09.2024.

13:17

Rektorat: Univerzitet u Prištini s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ostaje

Rektorski kolegijum Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici saopštio da Univerzitet ostaje sa svojim narodom na KiM.

Izvor: Tanjug

Rektorat: Univerzitet u Prištini s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ostaje
Profimedia

Podeli:

Navodi se da su sve učestalije glasine i dezinformacije o navodnom izmeštanju Univerziteta s teritorije Kosova, ali da  Univerzitet ostaje sa svojim narodom na Kosovu, čvrsto rešen da još istrajnije obavlja svoju misiju obrazovanja mladih ljudi u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije, u čemu ima nepodeljenu podršku svih državnih organa.

"Na Univerzitetu u Prištini i fakultetima u njegovom sastavu traje drugi upisni rok za prijem studenata u školsku 2024/2025. godinu i sve aktivnosti se odvijaju prema unapred utvrđenom rasporedu. Na fakultetima Univerziteta u Prištini odvijaju se ispitni rokovi, odlaganja termina nema i poštuju se rasporedi ispitnih rokova koji su unapred utvrđeni i dostupni na internet prezentacijama fakulteta", navodi se u saopštenju, prenosi TV Most.

Dodaje se da su nastavnici, saradnici i administrativno osoblje fakulteta u sastavu Univerziteta i Rektorata Univerziteta u Prištini na svojim radnim mestima, posvećeni pripremama za početak nove školske godine.

"Mole se studenti, roditelji i građanstvo da ne pridaju značaj zlonamernim dezinformacijama i da se, ukoliko su one izazvale bilo kakvu nedoumicu ili dilemu, za sve informacije obrate upravi Univerziteta ili fakultetima u njegovom sastavu", poručuje se u saopštenju.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

23 h

Podeli: