Kosovo 3

03.09.2024.

21:54

Petković o Kurtijevom teroru: Njegov plan je jasan, da pola Srba protera, a drugu polovinu pohapsi

Diektor kancelraije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković oglasio se na društvenoj mreži Iks nakon najnovijeg terora Aljbina Kurtija nad Srbima.

Izvor: B92.net

Petković o Kurtijevom teroru: Njegov plan je jasan, da pola Srba protera, a drugu polovinu pohapsi
A.K./ATAImages

Podeli:

"Kurti nastavlja da sprovodi teror na severu KiM! Sada hoće da hapsi i političke predstavnike srpskog naroda kako bi ostvario svoj naum - da pola Srba protera, a drugu polovinu pohapsi!

Nalozi da se čelnici Srpske liste saslušaju u svojstvu "osumnjičenih", zbog navodnog “falsifikovanja dokumenata” je pokazatelj brutalnog političkog progona lidera Srba sa severa KiM koji je naredio Aljbin Kurti i koji će imati dalekosežne posledice. 

Rukovodstvo srpskih institucija ništa nije “falsifikovalo” i sve su radili isključivo u skladu sa zakonom, pružajući usluge i Srbima i Albancima! Da je Kurti formirao ZSO, danas ne bismo bili u ovakvoj situaciji!

O ovom najnovijem Kurtijevom nasilju Beograd je odmah obavestio međunarodnu zajednicu i Kfor. Ako su njihov najviši domet - saopštenja i verbalna osuda i to bez ikakve konkretne reakcije, postaje jasno šta je pozadina Kurtijevog progona Srba", objavio je Petković na mreži Iks.

Pročitajte još:

Kurti Srbima "pakuje" nove optužbe: Predsednici privremenih organa opština pozvani na saslušanje u policiju

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: