Kosovo 2

31.08.2024.

19:40

Petković: Ratni huškači iz Prištine sa Osmani najveća pretnja miru u Evropi

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izrazio je nadu da će umesto sa tolerisanjem ratnohuškačke kampanje, Priština konačno biti suočena sa sankcijama i izolacijom.

Izvor: Tanjug

Petković: Ratni huškači iz Prištine sa Osmani najveća pretnja miru u Evropi
A.K./ATAImages

Podeli:

Sve drugo, kako je istako, bila bi poruka podrške nasilju nad miroljubivim i golorukim srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

"Ratni huškači iz Prištine, čiji je Vljosa Osmani portparol pred međunarodnom javnošću, danas su najveća pretnja miru i demokratiji u Evropi, i njihova opsesivna misija je da Srbiju uvuku u sukobe sa NATO, ne mareći za tragične posledice koje bi to imalo ne samo po Srbiju i srpski narod", naveo je Petković u saopštenju.

Kako je ocenio, patološka mržnja Vljose Osmani prema Srbiji i Srbima izbija iz nje u svakoj prilici, pa i na međunarodnim skupovima poput Globseka, gde se bez trunke srama pojavila da govori o demokratiji i ljudskim pravima, samo dan nakon što je Priština na sever Kosova i Metohije poslala svoje nacionalističke falange da terorišu srpski narod i napadaju srpske institucije".

Prema njegovim rečima, Osmani, koja se lažno izdaje za takozvanu predsednicu takozvanog "Kosova", jeste zapravo "predstavnica jednog bizarnog pravnog provizirijuma i tamnog vilajeta na geografskoj karti, gde je postalo normalno i dopustivo sve ono što je sramno i nedopustivo igde drugde u civizovanoj Evropi". 

Nivo nasilja i obespravljenosti koje svakodnevno trpe i preživljavaju Srbi na Kosovu i Metohiji ne postoji nigde u mirnodopskim svetu, naglasio je Petković uz ocenu da je "neverovatno što predstavnici evropske političke i akademske zajednice okupljeni na Globseku trpe Vljosu Osmani i njene cinične parole o ljudskim pravima, i što uopšte tolerišu prisustvo predstavnika Prištine na jednom forumu koji bi trebalo da se bavi mirom i bezbednošću na našem kontinentu". 

"Cinizam i lažljivost predstavnika Prištine koji mesecima svoje etnonacionalističko divljanje kriju iza fraza o vladavini prava, jeste uvreda za svakog ko iskreno želi mir i demokratiju na našem kontinentu", ocenio je Petković.

On je izrazio nadu da će "umesto sa tolerisanjem njihove ratnohuškačke kampanje, etnonacionalisti iz Prištine konačno biti suočeni sa sankcijama i izolacijom, jer sve drugo bila bi poruka podrške nasilju nad miroljubivim i golorukim srpskim narodom na Kosovu i Metohiji".

Pročitajte još:

Zgrade srpskih institucija na severu KiM i dalje blokirane; Kfor raspodelio jedinice na mostu

Zamenik ministra ismeva Kfor zbog pojačanog prisustva: Testiraju most, hvala im na tome

Vučević: Kurtijev teror se nastavlja, ne smemo nasesti na provokacije

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: