Kosovo 0

31.08.2024.

13:07

Zamenik ministra ismeva Kfor zbog pojačanog prisustva: Testiraju most, hvala im na tome

Zamenik ministra finansija Avni Zogiani reagovao je na povećanje snaga Kfora na glavnom mostu preko Ibra, rekavši da "Kfor tako testira stabinlost mosta".

Izvor: Kosovo online

Zamenik ministra ismeva Kfor zbog pojačanog prisustva: Testiraju most, hvala im na tome
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Prema njegovim rečima, ovo je preliminarni test pre konačnog izveštaja.

On je Fejsbuku napisao da je Kfor morao da sačeka konačan izveštaj ministarstva.

„Preliminarno testiranje pre konačnog izveštaja? Juče nije bilo incidenata na pet lokacija kada su zatvorene kancelarije paralelnih i nelegalnih opština Srbije na severu Kosova. Kfor i karabinjeri danas izvode vežbu na centralnom mostu preko Ibra, za koju verujem da je planirana ranije, a ne sinoć. Možda bi bilo bolje da Kfor sačeka konačan izveštaj o stručno-tehničkoj proceni fizičke stabilnosti mosta pre nego što prođu s teškim vozilima. Za sada imamo samo preliminarni izveštaj. Ova procena je bio Kvintov zahtev nama kao vladi, koji mi ispunjavamo. Verujem da treba da se zahvalimo Kforu za ovo testiranje centralnog mosta u Mitrovici, iako takav poduhvat nije bio bez rizika “, napisao je on.

Na isti način, član Samoopredeljenja Agim Bahriti isto je ismevao snage Kfora. Danas je molio snage italijanskih karabinjera koji su stacionirani na mostu da ga ne testiraju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: