Kosovo 6

31.08.2024.

19:34

Završen sastanak Srpske liste i Kfora: Nastojimo da održimo bezbedno okruženje za sve

Posle dva sata završen sastanak delegacije Srpske liste sa predstavnicima ambasada Kvinte i EU, saznaje Kosovo onlajn.

Izvor: Kosovo online

Završen sastanak Srpske liste i Kfora: Nastojimo da održimo bezbedno okruženje za sve
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Nakon sastanka nije bilo izjava, a uskoro bi, kako javlja reporter Kosovo onlajna iz Prištine, trebalo da uslede sastanci sa predstavnicima Srpske liste sa predstavnicima Unmika i Kfora.

Sastanak predstavnika Srpske liste dolazi nakon jučerašnjeg upada Kosovske policije u srpske  institucije na severu Kosova.

"Kfor radi na tome da doprinese bezbednosti"

Zamenik komandanta misije Kfora predvođene NATO-om, brigadni general Federiko Bernaka, primio je delegaciju Srpske liste koju je predvodio Zlatan Elek.

"Razgovarano je o najnovijim bezbednosnim dešavanjima, uključujući i sever Kosova. General Bernaka je saslušao zabrinutost koju je izrazila delegacija Srpske liste", saopšteno je iz Kfora.

Bernaka je istakao da Kfor ima vidljivo i fleksibilno prisustvo širom Kosova i da je dobro raspoređen da se bavi svim relevantnim bezbednosnim dešavanjima.

On je ponovio čvrstu posvećenost misije da doprinese bezbednosti i stabilnosti za sve građane, u svakom trenutku i nepristrasno, u skladu sa svojim dugogodišnjim mandatom UN.

S tim u vezi, Kfor nastavlja da u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

"Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat – zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine – da obezbedi bezbedno okruženje za sve ljude, kao i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno", navodi se u saopštenju.

Kfor je treći bezbednosni odgovor, posle Kosovske policije i misije vladavine prava EU (Euleks), sa kojima radi u bliskoj saradnji, navodi se u saopštenju Kfora.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: