Kosovo 5

31.08.2024.

10:18

Sazvan hitan sastanak zbog situacije na KiM

Svi ambasadori zemalja Kvinte na Kosovu i Metohiji i predstavnici EU odazvali su se još kasno sinoć pozivu Srpske liste na hitan sastanak povodom najnovije krize koju je na severu KiM izazvao premijer privremenih prištinskih institucija Alibin Kurti.

Izvor: Tanjug

Sazvan hitan sastanak zbog situacije na KiM
Ustupljene fotografije

Podeli:

Sastanak je zakazan za danas u podne.

Delegacija Srpske liste potom će imati sastanak u komandi KFOR-a, a potom će razgovarati i sa šeficom UNMIK-a Karolin Zijade.

Srpska lista sinoć je uputila zahtev svim međunarodnim predstavnicima za hitan sastanak nakon novih upada tzv. kosovske policije u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Srpska lista je na konferenciji za medije sinoć navela da će od međunarodnih predstavnika zahtevati odgovore zbog čega nisu sprečili ove poteze Kurtija i na koji način planiraju da zaštite Srbe.

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: