Kosovo 0

25.08.2024.

21:53

100 američkih vojnika ide na KiM

Bataljon od stotinu američkih vojnika Nacionalne garde Ohaja otputovao je na Kosovo na jedanaestomesečnu rotaciju u okviru mirovnih snaga Natoa - Kfor, prenosi Reporteri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri

100 američkih vojnika ide na KiM
EPA-EFE/GATIS INDREVICS HANDOUT

Podeli:

"Porodica, prijatelji i saradnici okupili su se na Goven Fildu 22. avgusta 2024. da se pozdrave sa vojnicima Prvog jurišnog helikopterskog bataljona Nacionalne garde vojske Ajdaha dok su napuštali Ajdaho da bi se pripremili za raspoređivanje u inostranstvu kao podršku operaciji Zajednički čuvar", navodi se u tekstu.

Dodaje se da je nekoliko helikoptera UH-60M Blek houk i više od 100 ljudi raspoređeno u Teksas kako bi dobili otprilike 30 dana dodatne obuke pre odlaska na Kosovo na jedanaestomesečnu rotaciju kao podršku mirovnoj misiji Natoa.

"Jedinica je očekivala ovu misiju od oktobra 2022. godine, a Operativna grupa bataljona trenirala je poslednjih 18 meseci pripremajući se za ovu mobilizaciju“, dodaje se u članku.

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: