Kosovo 0

07.08.2024.

11:25

I Italija se oglasila zbog Kurtija: Zabrinuti smo

Ambasada Italije na Kosovu izrazila je zabrinutost jer su kosovske vlasti zatvarorile devet ekspozitura Pošte Srbije na severu Kosova.

Izvor: Kosovo online

I Italija se oglasila zbog Kurtija: Zabrinuti smo
Profimedia

Podeli:

Kako navode, u pitanju je akcija Kosovske policije bez ikakvih konsultacija ili razmatranja o tome koliki će uticaj to imati na građane, piše Albanijan post.

"Zabrinuti smo zbog akcija koje su kosovske vlasti preduzele da zatvore srpske Pošte na severu Kosova bez ikakvih prethodnih konsultacija ili razmatranja uticaja koje će ovo zatvaranje imati na obične građane, koji mnogo zavise od ovih objekata preko kojih ispunjavaju svoje komunikacione potrebe", navela je italijanska ambasada u pisanom odgovoru Albanijan postu.

Dodaju da je neophodno da se Vlada Kosova uključi u smislen i konstruktivan dijalog za rešavanje spornih pitanja, i da pregovarački proces koji vodi Evropska unija predstavlja odgovarajući kanal za rešavanje takvih bilateralnih problema na izbalansiran i sveobuhvatan način.

"Samo pristupom međusobnog uvažavanja i volje za pronalaženjem zajedničkih rešenja možemo prevazići ove tenzije i obezbediti kontinuitet osnovnih usluga za celokupno stanovništvo, bez obzira na etničku ili nacionalnu pripadnost. U ovom kontekstu, od suštinskog je značaja da obe strane pokažu iskrenu posvećenost dijalogu i mirnom rešavanju sukoba", zaključuju iz Ambasade Italije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: