Kosovo 1

02.07.2024.

14:19

U Briselu počeo sastanak delegacije Beograda sa Lajčakom

U Briselu je počeo sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem sa visokim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom.

Izvor: Beta

U Briselu počeo sastanak delegacije Beograda sa Lajčakom
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

Sa Lajčakom se prethodno sastala delegacija Prištine, koju predvodi glavni pregovarač Besnik Bisljimi. U Briselu se danas održava nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača.

Do nove runde dijaloga dolazi nakon što su Lajčak i šef evropske diplomatije Žozep Borelj prošle nedelje bili domaćini predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju na sastanku na visokom nivou u okviru dijaloga, a Lajčak je te razgovore opisao kao izazovne.

Portparol EU Peter Stano izjavio je da prioritet i agendu sastanka određuje "najveća hitnost početka primene Sporazuma na putu ka normalizaciji odnosa" Beograda i Prištine.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: