Kosovo 4

26.06.2024.

11:21

Nova Kurtijeva "rampa" uoči nastavka dijaloga: Petkoviću zabranjen ulazak na KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su prištinske vlasti, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile direktoru Kancelarije Petru Petkoviću da najveći praznik Vidovdan provede sa srpskim narodom na KiM.

Izvor: Tanjug

Nova Kurtijeva "rampa" uoči nastavka dijaloga: Petkoviću zabranjen ulazak na KiM
A.H./ATAImages

Podeli:

Kako su naveli, Kurti time, uoči nove runde dijaloga u Briselu, stavlja do znanja da ga ne zanima normalizacija odnosa.

Zbog protivpravnih zabrana Prištine, Petkoviću je već godinu i po dana onemogućeno da poseti KiM i sa Srbima u Pokrajini proslavi najveće praznike i uruči im pomoć.

"Do ove zabrane dolazi uoči nove runde dijaloga u Briselu na visokom političkom nivou i nema sumnje da je Kurti i na ovaj način želeo da pokaže da ga nikakva normalizacija odnosa ne zanima i da je jedina njegova politika kršenje svih postignutih sporazuma", ističe se u saopštenju.

Iako je Petkovićeva poseta najavljena u skladu sa svim važećim dogovorima i sporazumom o slobodi kretanja, a svrha je bila isključivo verskog karaktera, uz posetu socijalno ugroženim porodicama, Kurti je posetu zabranio i time pogazio sve tekovine briselskih pregovora.

Uprkos svemu, Beograd će nastaviti da pomaže svoj narod na KiM i neće nasedati na Kurtijevo treniranje mišića i provokacije, a on će u Briselu dobiti lekciju kakvu zaslužuje, dodaje se u saopštenju.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: