Kosovo 1

26.06.2024.

11:40

Lajčak: Nadam se da će Vučić i Kurti doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je nadu da će predsednik Aleksandar Vučić i premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti doći na novu rundu dijaloga u Briselu "sa vizijom i političkom hrabrošću".

Izvor: Tanjug

Lajčak: Nadam se da će Vučić i Kurti doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

One su potrebne, kako je rekao, da bi se dve strane približile evropskoj budućnosti.

Lajčak je na Fejsbuku, uoči današnjeg dijaloga na visokom nivou o normalizaciji odnosa, istakao da je posvetio prethodnu nedelju temeljnim pripremama.

"Posetio sam Kosovo i Srbiju kako bih razgovarao o svrsi ovog sastanka - da se sagledaju dostignuća i planiraju naredni koraci, naročito u vezi sa primenom Sporazuma o putu ka normalizaciji", poručio je Lajčak.

On je ocenio da su razgovori bili otvoreni, iskreni i važni za normalizaciju odnosa. Dodao je i da je bio i u Grčkoj kako bi razgovarao o perspektivi za pristupanje Zapadnog Balkana na Konferenciji o miru i održivom rastu u Atini. Lajčak je rekao da je zve spremno za današnji sastanak.

"Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da Kosovo i Srbiju približe njihovoj evropskoj budućnosti", naveo je sinoć Lajčak na Fejsbuku.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: