Kosovo 0

03.06.2024.

19:00

Teroristi OVK određen pritvor: Osumnjičen za zločin nad Srbima na KiM

Tefiku Mustafi, koji je pre dva dana uhapšen na administrativnom prelazu Merdare pod sumnjom da je kao pripadnik tzv OVK počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji, danas je određen pritvor do 30 dana.

Izvor: Tanjug

Teroristi OVK određen pritvor: Osumnjičen za zločin nad Srbima na KiM
Shutterstock/BokiPop034

Podeli:

Viši sud u Beogradu saopštio je da je sudija za prethodni postupak tog suda doneo rešenje kojim je prema okrivljenom M.T. određen pritvor, koji mu može trajati najduže 30 dana.

U saopštenju se navodi da mu je pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Dodaje se da se okrivljenom M.T. na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je 1. juna da je na administrativnom prelazu Merdare uhapšen Tefik Mustafa, koji se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Dačić je objasnio da je Mustafa kao pripadnik OVK naveden u izjavama svedoka kao učesnik u otmici policajaca Gorana Marinkovića, Živojina Pavića i Predraga Miloševića 19. juna 1999. godine na magistralnom putu Priština-Gnjilane, kod mesta Labljan, nakon čega im se gubi svaki trag.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: