Kosovo 11

30.05.2024.

12:58

Petković o sramotnoj objavi Osmani: "Godina najgoreg terora Prištine, nekažnjeno šetaju napadači na Srbe"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je danas da "nekažnjeno šetaju" odgovorni za ranjavanje Dragiše Galjka kao i prebijanje Dušana Obrenovića i još 50 Srba tokom protesta u Zvečanu prošlog maja.

Izvor: Tanjug

Petković o sramotnoj objavi Osmani: "Godina najgoreg terora Prištine, nekažnjeno šetaju napadači na Srbe"
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

On je u objavi na mreži Iks povodom izjave predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani "da počinioci nasilnih protesta 29. maja na KiM moraju da odgovaraju" ukazao da je od tada na delu godina najgoreg terora Prištine.

"Nekažnjeno Vjoso Osmani šeta onaj koji je u ledja pucao Dragiši Galjku, oni koji su krvnički pretukli Dušana Obrenovića i još 50 Srba! Od tada, na delu je godina najgoreg terora Prištine, vaši gaulajteri vladaju sa 3,5 odsto albanskih glasova, opštine ste pretvorili u narkomanska legla, dugim cevima zatvarate ekspoziture Poštanske štedionice i trezor, vaše falange na svakom koraku maltretiraju Srbe koji se svakodnevno iseljavaju sa KiM. To je slika Vaše i Kurtijeve 'vladavine prava' i 'demokratije' ", napisao je Petković.

Albanski gradonačelnici su 26. maja 2023. godine ušli u opštinske prostorije u četiri opštine na severu KiM uz podršku takozvane kosovske specijalne policije i pored pokušaja Srba da ih u tome spreče.

Pripadnici Kfora su 29. maja rasporedjeni oko opštinskih zgrada u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a posle neuspelih razgovora izmedju političkih predstavnika Srba i oficira te misije da specijalci napuste opštine, došlo je do sukoba u kojem je povredjeno više desetina Srba i pripadnika medjunarodne mirovne misije, a jedan od najteže povredjenih bio je Dragiša Galjak sa teškim telesnim povredama i prostrelnom ranom.

Pročitajte i:

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: