Kosovo 1

29.05.2024.

21:56

Tzv. kosovska policija zaplenila novac iz trezora NBS u severnom delu Kosovske Mitrovice

Tzv. kosovska policija saopštila je da je tokom pretresa ekspoziture trezora Narodne banke Srbije u severnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila određeni iznos dinara, evra i švajcarskih franaka.

Izvor: Tanjug

Tzv. kosovska policija zaplenila novac iz trezora NBS u severnom delu Kosovske Mitrovice
Profimedia

Podeli:

Tzv. kosovska policija je 20. maja zatvorila ekspoziture Poštanske štedionice na severu KiM i trezor NBS u Kosovskoj Mitrovici, ali, kako je navedeno u današnjem saopštenju, tada nije uspela da otvori sef u trezoru jer je odgovorno lice koje je imalo ključeve sefa bilo odsutno.

"Policijski istražitelji su danas uspeli da identifikuju upravnika trezora, koji je kontaktiran i doneo je ključeve sefa, a u njegovom prisustvu sef je otvoren i oduzeta su novčana sredstva", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je oduzeto 152.290 dinara, 4.580 evra i 940 švajcarskih franaka. Dalje se navodi da je posle izvršenog uviđaja upravnik saslušan u svojstvu osumnjičenog, u prisustvu branioca, a da je uviđaj obavljen bez incidenata.

Tzv. kosovska policija zatvorila je 20. maja sve ekspoziture banke Poštanska štedionica na severu KiM, kao i Upravu za trezor u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Na osnovu uredbe privremenih prištinskih institucija, na KiM su od 1. februara gotovinska plaćanja dozvoljena samo u evrima, što znači zabranu dinara. Ta odluka Prištine dovela je u pitanje egzistenciju i opstanak Srba u pokrajini, pošto svoja primanja od države Srbije dobijaju u dinarima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: