Hronika 0

25.03.2024.

10:33

Odloženo suđenje Kecmanovićima

Odloženo suđenje, po drugoj tužbi koju je podnela porodica ubijene Adriane Dukić protiv roditelja i dečaka ubice koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i čuvara.

Izvor: Blic.rs

Odloženo suđenje Kecmanovićima
TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Podeli:

Na današnjem ročištu u Višem sudu u Beogradu bilo je planirano svedočenje roditelja K.K. V. Kecmanovića i M. Kecmanović, međutim ono je odloženo jer nisu došli na suđenje.

Njihov punomoćnik obavestio je sud da tuženi nisu pristupili imajući u vidu da je današnje suđenje javno, a da oni odbranu nisu izneli u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost, preneo je Blic.

Naveo je i da smatraju da bi davanjem iskaza na današnjem ročištu njihova odbrana bila kompromitovana u krivičnom postupku. Predložili su da sud odloži na ročište i da ih sasluša na drugom ročištu koji će biti nakon krivičnog, jer žele da daju iskaz.

Na prethodnom ročištu svedočili su majka i otac ubijene Adriane Dukić.

Dane Dukić je pred Sudom ispričao da se zajedno sa porodicom preselio iz Francuske 2020. godine u Srbiju jer su hteli da se više posvete deci. On je detaljno ispričao njihovo porodično stanje, te je naveo i da pored Adriane koja je ubijena, imaju još dvoje mlađe dece.

Tog 3. maja, kako je rekao Dukić, njima je stao svet, njihova ćerka je ubijena, a pored nje je bio i mobilni telefon kroz koji je prošao metak. Zbog toga, on misli da je devojčica htela da ga pozove.

"Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se", rekao je Dukić i dodao da se oseća krivim što su se preselili u Srbiju.

Inače, 27 članova porodica ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" podneli su tužbu protiv dečaka ubice, njegovog oca i  majke, kao i protiv škole.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: