Hronika 0

23.10.2024.

16:40

Ubistava, droga, oružje, otmice i silovanje: Ispitan okrivljeni-saradnik Srđan Lalić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalane grupe Veljka Belivuka.

Izvor: Tanjug

Ubistava, droga, oružje, otmice i silovanje: Ispitan okrivljeni-saradnik Srđan Lalić
Profimedia

Podeli:

Oni se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Odgovarajući na pitanja optuženog Vlada Draganića, Lalić je rekao da su vođe ove grupe imale poverenja u Draganića, kao i da je njemu ostalo u sećanju da je kuća u Ritopeku bila na ime Draganićeve supruge.

Draganić je Lalića detaljno ispitivao o kući u Ritopeku, stanu koji je, kako je naveo Lalić, Draganić dobio od Belivuka i Marka Miljkovića, a koji su oni uzeli preko Radoja Zvicera. 

Lalić je naveo da je Draganić prilikom dolaska Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku, imao zadatak da puca na njega u slučaju da Vukićević dođe naoružan.

Okrivljeni-saradnik je ranije ispričao da je Vukićević prilikom ulaska u dvorište kuće, a izlaska iz automobila, izvadio pištolj i opalio jedan metak, ali ga je on (Lalić) udario, a ostali pripadnici grupe savladali i oborili na zemlju.

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Lalić je rekao da je nakon tog ubistva Draganić dobio Ljepojin sat, koji je bio limitirana serija i vrlo vredan.

Lalić je naveo da je on  kamerom u satu opremio muškarca koji je otišao da preuzme eksploziv od osoba koje su mu i pokazale kako da rukuju tim eksplozivom.

On je dodao da su snimci preuzimanja obrisani nakon što su izuzete fotografije osoba koje su im predale eksploziv, koji je kasnije prevezen u kuću u Ritopeku.  

Lalić je završio sa svedočenjem i nakon pauze od 30 minuta počeće saslušanje sledećeg okrivljenog--saradnik- Bojana Hrvatina. 
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: