Hronika 0

23.10.2024.

15:35

Objavljen snimak hapšenja saradnika Džonija sa Vračara VIDEO

Španska policija objavila je snimak hapšenja Nikole Filipovića, saradnika Nikole Vušovića, koji je uhapšen juče u Barseloni.

Izvor: Novosti

Objavljen snimak hapšenja saradnika Džonija sa Vračara VIDEO
Shutterstock/Matt Gush

Podeli:

Ivica Dačić, ministar policije izjavio je danas da su operativci srpske i španske policije u saradnji sa kolegama iz još nekih evropskih policija u Barseloni, uhapsili Nikolu Filipovića (31), u okviru iste koordinisane akcije u kojoj je po Interpolovoj poternici prethodno uhapšen Nikola Vušović.

"Osumnjičeni se nalazio u bekstvu nakon što je učestvovao u ubistvu člana rivalskog klana koji je nestao u martu 2020. godine, a čije je telo kasnije pronađeno kod Sopota u Srbiji, sa ranom od vatrenog oružja," saopštila je španska Nacionalna policija.

U saopštenju se navodi da je Vračarski klan, koji je ogranak Kavačkog klana, bio u teritorijalnom sukobu sa Škaljarskim klanom još od 2014. godine i zaplenjene pošiljke kokaina u Valensiji, te da je u međusobnim obračunima ubijeno više od 60 ljudi.

"Uhapšeni begunac se tereti i da je u Austriji učestvovao u otmici i mučenju pripadnika rivalske bande, koji su ga nakon pozivanja u hotel pod izgovorom da posluju, kidnapovali i pretukli, tražeći od njegovog oca 1.000.000 evra za njegovo oslobađanje," navodi se u saopštenju.

"Te mere bezbednosti usvojila je čitava njegova okolina i članovi porodice koje je uputio u te tehnike kako bi izbegli istragu koja bi mogla dovesti do njegovog mesta boravka," saopštila je Nacionalna policija.

Naglašavaju da su istražne radnje omogućile da se bjegunac locira u veoma specifičnom području Barselone i nakon opsežne akcije usledilo je njegovo hapšenje.

"Ovim hapšenjem, kojem se pridodaje i hapšenje Nikole Vušovića 'Ludog Džonija' od 18. oktobra, zadat je težak udarac vrhu Vračarskog klana," navodi se u saopštenju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: