Hronika 0

23.10.2024.

14:20

Uhapšena "desna ruka" Džonija sa Vračara: "Pao" je u Barseloni

Pripadnici MUP-a uhapsili su Nikolu Filipovića (31) u Barseloni, u okviru iste koordinisane akcije u kojoj je po Interpolovoj poternici prethodno uhapšen Nikola Vušović.

Izvor: B92.net

Uhapšena "desna ruka" Džonija sa Vračara: "Pao" je u Barseloni
Shutterstok/sianstock

Podeli:

To je saopštio potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Kako je navedeno u saopštenju, hapšenje su izveli pripadnici MUP-a, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP i FAST tima Republike Srbije u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom, u koordinisanoj akciji sa španskom, austrijskom, nemačkom, hrvatskom, slovenačkom policijom i policijom Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima Evropola

"Policijski službenici SBPOK UKP u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima BIA, u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima španske, austrijske, nemačke, hrvatske, slovenačke policije i policije Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima EUROPOL-a dana 18.10.2024. godine, po Interpolovoj poternici Republike Srbije, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, lišili su slobode Nikolu Vušovića, organizatora OKG Vračarci. Nikola Vušović je osumnjičen u Srbiji za izvršenja tri krivična dela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (1985), Aleksandra Halabrina (1994) i Dragana Ristića (1959). Takođe se sumnjiči i za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (1979), Milošem Nilovićem zvani Runjo (1989), Lazarom Vukićevićem (1989) i Strahinjom Savićem (1987). Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja EU. U okviru iste koordinisane akcije, dana 22.10.2024. godine, u Kraljevini Španiji, u Barseloni uhapšen je Nikola Filipović, član organizovane kriminalne grupe „Vračarci“ i desna ruka Nikole Vušovića. Nikola Filipović osumnjičen je za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za teško ubistvo u pokušaju nad oštećenim Lazarom Vukićevićem. Nikola Filipović je sa još jednim članom OKG učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola oštećenog Lazara. Takođe, u prethodnih nekoliko meseci, u saradnji i u zajedničkoj akciji sa gorenavedenim državama uhapšeni su pripadnici OKG „Kavači“ i to u Kraljevini Španiji, Milinko Brašnjović i Marko Stanković, direktni izvršioci krivičnog dela teško ubistvo, kao i Milovan Zdravković jedan od visokopozicioniranih članova OKG „Kavači“. Isto tako, početkom godine, uhapšen je u Republici Srpskoj Dušan Jovanović, član organizovane kriminalne grupe i direktni izvršilac krivičnog dela teško ubistvo", izjavio je ministar Dačić.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: