Hronika 12

22.10.2024.

15:15

Velika akcija srpske policije: Uhapšeno devet osoba, među njima i policajci

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeno je ukupno devet lica, među kojima je i nekoliko pripadnika komunalne milicije i jedan saobraćajni policajac.

Izvor: Tanjug

Velika akcija srpske policije: Uhapšeno devet osoba, među njima i policajci
RINA

Podeli:

To je za Tanjug potvrdio glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

"Osumnjičeni su lišeni slobode u dve odvojene akcije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba položaja odgovornog lica", precizirao je Stefanović.

On je dodao da je svima određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani pred postupajućim javnim tužiocem. Postoje osnovi sumnje da je rukovodilac u komunalnoj miliciji P.S. u više navrata zloupotrebio službeni položaj, zajedno sa D.P i M.A, kao i da je u jednom prilikom izvršio krivično delo trgovina uticajem, a sve u cilju da sebi i drugima pribavi korist u vidu nesankcionisanja različitih prekršaja, na šta su ga podstrekivali M. Đ. i M.M. Sumnja se i da je jednom prilikom P.S. postrekivao saobraćajnog policajca P.B. na zloupotrebu službenog položaja.

Takođe, postoje osnovi sumnje da A.V, odgovorno lice jedne građevinske firme, tokom 2024. godine zajedno sa osumnjičenima R.S. i M.N. izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, tako što su kršeći propise o načinu odlaganja komunalnog otpada pribavili protipravnu imovinsku korist od preko 1.500.000 dinara I to odvoženjem komunalnog otpada na divlje deponije.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: