Hronika 3

22.10.2024.

7:47

"Straža je morala da ga zaustavlja": Blažić posle masakra provocirao žrtve? VIDEO

Nastavljeno je suđenje Urošu Blažiću povodom optužbi da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba.

Izvor: B92.net

"Straža je morala da ga zaustavlja": Blažić posle masakra provocirao žrtve? VIDEO
R.Z./ATAImages

Podeli:

Juče su u Specijalnom sudu u Beogradu svedočila braća dvojice ubijenih mladića, devojka koju je Uroš Blažić ranio u masakru, kao i Blažićevi deda i ujna. O nastavku suđenje za TV Prva govorio je advokat oštećenih Nebojša Perović.

"Ako sud bude doneo odluku da osudi okrivljenog zaprećena je kazna od 20 godina za toliko ubijenih i ranjenih. Ti što su preživeli sa kakvim bolom, patnjom, strahom pristupaju životu. Oni se plaše škripe guma, a da ne pričam o tome da porodice ubijenih nikada ne mogu dobiti odgovor zašto i kako. Sa druge strane kazna koja preti je blaga u odnosu na počinjeno", rekao je advokat Petović.

Možda vas zanima

"Okrivljeni nije hteo da se izjašnjava u svojoj odbrani u odnosu na sam događaj, kada, kako iz kog razloga, na šta ima pravo. Od Malog Orašja do Dubone ima šest kilometra. Zločin se desio na samom ulazu u Malo Orašje, da nastavi da vozi do Dubone i da mu ne opadne volja za izvršenje plana. Dalje lice kreće da beži i tražio je novac od taksiste da kupi hranu. On je razmišljao da ne ostane gladan. Prinudio je taksistu da ga vozi na mesto gde se skriva kod rodbine", dodao je Perović.

"On na kraju priznaje izveršenje ali u nastavku odbrane pojašnjava da on nije učinio zato što je on hteo, nego da su to drugi razlozi. Onda kada čujete da je neko objašnjavao zbog čega je takav zločin napravio time da su meštani bili ljubomorni na njega. To su neverovatne stvari", rekao je advokat.

Izvor: TV Prva

"Svi koji su preživeli ostali su sa određenim telesnim nedostatkom. Imamo oštećenog koji je ostao trajni invalid".

On je zatim upitan kako se ponašao Uroš Blažić na suđenju, te da li je dodatno provocirao porodice i žrtve svojim gestovima.

"Juče je sudska straža reagovala da zaustavi okrivljenog da prestane sa tim govorom tela", zaključio je Perović.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: