Hronika 5

18.10.2024.

18:19

Detalji napada u školi u Subotici: Deca i roditelji preplašeni, devojčica zadobila tri rane

Učenik osmog razreda OŠ "Sečenji Ištvan" danas ranije popodne na času informatike povredio je školsku drugaricu nožem. Ona je sa lakšim telesnim povredama prevezena u Opštu bolnicu na zbrinjavanje posekotina, prenosi Subotica.com.

Izvor: Subotica.com

Detalji napada u školi u Subotici: Deca i roditelji preplašeni, devojčica zadobila tri rane
Shutterstock/H_Ko

Podeli:

Kako nezvanično saznaje ovaj portal, devojčica je zadobila povrede na ruci i nozi i odmah je prevežena u Opštu bolnicu u Subotici. Srećom, nije životno ugrožena.

Devojčica koja je danas u subotičkoj OŠ "Sečenji Ištvan" zadobila posekotine, najverovatnije oštrim predmetom, sada je u stabilnom stanju i otpuštena je na dalje kućno lečenje, saopštila je Opšta bolnica Subotica, prenosi Tanjug.

Po nezvaničnim informacija, ona je primljena u bolnicu sa dve ubodne rane na ruci i jednom na nozi, koje su joj nanete nožem.

"Sin me je nazvao da brzo dođem po njega jer je devojčica izbodena a ostala deca su se uspaničila", rako je portalu Subotica.com jedan od roditelja koji su se odmah okupili kod škole.

"Ne znamo šta se tačno dogodilo, ali deca su jako uplašena. Ovo je stvarno prevršilo svaku meru, rekli su nam da je ono izolovani incident ali razmišljam, verujte mi, već od ponedeljka da prepišem dete u drugu školu. Ne traba nam ovo u životu", prenosi ovaj portal.

Oni navode da je sagovornik revoltiran i da krivi školu i dirketoricu jer kako kaže ni poslednji put kada se desio incident, kada su roditelji protestovali ispred, nije sišla ni da im se obrati.

"Niko nam se tada nije želeo obratiti, da pojasni o čemu se radi, šta se desilo i šta će se preduzeti, štaviše pretili su nam, imam tu poruku u telefonu, da ćemo dobiti prijave što smo se obratili novinarima, rekli su nam da će onaj dečak dolaziti pod pratnjom, nije tako bilo, školskog policajca nema ni danas kao što nije bilo ni onda i evo dešavaju se problemi" uznemireno priča naš sugrađanin čiji sin ide u ovu školu, prenosi Subotica.com.

B92.net saznaje: Dečak posekao devojčicu u školi u Subotici

Subotička policija je ovom portalu potvrdila da se dogodio incident i da je u nadležnosti sudije za maloletnike Višeg suda u Subotici. Oni saznaju da se dečak (N.P.) nakon povređivanja drugarice skrivao u školi i da  nije odmah hteo da se pojavi kada ga je policija tražila.

Inače, u istoj školi prošle godine učenik je pretio smrću nastavnici hemije, podseća Subotica.com

Na licu mesta više učenika potvrdilo nam je da je dečak bio problematičan, nije baš bio popularan, imao je svoje društvo. Incident se dogodio na času informatike, a odmah po saznanju zaposleni su decu sklonili na sigurno, prenosi portal.

U viber grupi roditelja tokom popodneva potvrđeno je da je došlo do nasilja u školi, ali da su svi učenici zdravstveno dobro. Takođe, navodi se da je Škola preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže, koje su odmah reagovele. Obaveštena je Školska uprava i Ministarstvo prosvete - navode u grupi i dodaju da od ponedeljka, dok god to bude potrebno, Tim za zaštitu će organizovati aktivnosti da se ublaži stres koji su učenici doživeli, da bi mogli nastaviti sa radom, prenosi Subotica.com.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: