Hronika 2

18.10.2024.

17:02

Otac devojčice ubijene u "Ribnikaru": Čekali smo dokaze i dočekali; Kada vidite ubicu svog deteta... VIDEO

Svedočenje K. K. u postupku protiv njegovih roditelja održano je juče u Specijalnom sudu, a maloletni počinilac odgovarao je na pitanja oštećenih.

Izvor: B92.net

Otac devojčice ubijene u "Ribnikaru": Čekali smo dokaze i dočekali; Kada vidite ubicu svog deteta... VIDEO
Printscreen: Prva TV

Podeli:

Tim povodom gost "150 minuta" na TV Prva bio je otac ubijene devojčice u "Ribnikaru" Anđelko Aćimović.

"Vreme je uvek sve rastavi na svoja mesta. Na današnji dan skoro sve je rastavljeno na svoja mesta. One sumnje koje smo izražavali u početku, dobili smo potvrdu da smo potpuno bili u pravu za sumnje kad govorimo o tome šta je moglo da dovede do toga da jedan maloletnik tako monstruozno delo isplanira, jer to on nije uradio u afektu, nego s uračunljivim pristupom. Pretpostavljali smo da je on igrao igrice, da su te igrice nasilne, da one imaju negativan uticaj na decu. Znali smo da mu je porodica dala pristup oružju, znali smo detalje, onako gledajući spolja njihov odnos, majke i deteta, da je tu jedan hladan odnos potpuno," rekao je Aćimović.

Izvor: Prva TV

Međutim, ističe da ima mnogo dece prema kojima su roditelji hladni, dece koja igraju igrice, pa nisu rešila da naprave tako težak zločin.

"Kada smo posle toliko vremena sve te kockice sklopili, shvatili smo da u kumulativnoj vezi sva ta tri elementa o kojima sam govorio – porodica, dostupnost oružja i njegov boravak na internetu na destrktivnim sadržajima koje je gledao, iz kojih je proisteklo da je on gledao filmove o masovnim ubistvima gde je našao uzore, gde je sebi dao za pravo da kaže 'ja ću biti još bolji od ovog tamo koji je uradio neku tako strašnu stvar', i sve to ukupno je dovelo do ovoga. Pri čemu, dete nije bolesno, dete nije sa mentalnim nedostacima, nego se uračunljivo pripremao za to. Čekali smo dokaze i dočekali," rekao je.

Aćimović kaže da misle, bez konkretnih dokaza, da je dečak ubica imao "instruktora", a to su satanistički predatori koji su sa njim radili preko interneta.

"On nije znao da sa njim ne razgovara samo neki dečak, nego neko ko čeka da od njih hiljadu napravi jednog pravog ubicu," rekao je.

Ističe da i sam dečak nije svestan da je to neko sa njim radio i da je ranije izjavljivao da ga niko nije upućivao.

Dodaje da se psihički pripremao za svedočenje K. K.

"Kad vidite ubicu svog deteta ipak sva ta priprema pada u vodu. Prvo, ne možete da shvatite da u mirnodobsko doba neko to uradi na mestu gde je to nezamislivo. Drugo, shvatite da to dete, zločinac, nikako ne može da odgovara, da je on sada apsurd jedan u ulozi svedoka nekakvog, ali hvala Bogu da je pristao da govori da nam razjasni neke stvari. Osećaj je jako mučan, jako težak, međutim, mi smo najveću muku preživeli prvih dana i meseci. Sve što danas preživljavamo u obavezi smo svojoj deci," istakao je Aćimović u suzama.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: