Hronika 0

18.10.2024.

16:11

Srpska policija potvrdila: Nikola Vušović Džoni uhapšen u Barseloni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Barseloni uhapšen Nikola Vušović Džoni.

Izvor: B92.net

Srpska policija potvrdila: Nikola Vušović Džoni uhapšen u Barseloni
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

"Nikola Vušović Džoni uhapšen je u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po našoj Interpolovoj poternici", izjavio je Dačić.

Džoni sa Vračara uhapšen je u Barseloni, a sa njim je uhapšena i njegova nevenčana supruga Milena Lakić, navode mediji.

Protiv Vušovića se vodi krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda za organizovani kriminl povodom optužbi da je zajedno sa navodnim vođom "kavčana" Radojem Zvicerom, organizovao kriminlanu grupu.

Optužnicom je obuhvaćeno  45 osoba, dok se u odsustvu sudi sedamnaestorici među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta  Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šaraca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: