Hronika 0

18.10.2024.

11:20

Traženo saslušanje razredne dečaka iz "Ribnikara"

Razredna odeljenja VII2, u kom je maloletni K.K. počeo da puca na vršnjake, Dragana Tomić, nije se pojavila na svedočenju u parničnom postupku koji se vodi protiv K.K, njegovih roditelja, škole “Vladislav Ribnikar” i Republike Srbije.

Izvor: Telegraf.rs

Traženo saslušanje razredne dečaka iz "Ribnikara"
ATAImages/R.R.

Podeli:

Kako prenosi Telegraf, Tomić je sudu dostavila medicinsku dokumentaciju i javila da ne može da da iskaz na ročištu zakazanom za 21. oktobar, što je, navodi se dalje, treći put da se razredna odeljenja u koje je išao i maloletni K. K. nije pojavila u parničnom postupku koji je pokrenut po tužbi porodice ubijene Adriane Dukić.

Na pitanje punomoćnice porodice Dukić, Snežane Dunjić, da li je Tomić pozvana da svedoči, sudija je rekla da je razredna VII2 javila sudu da ne može da dođe i da je dostavila dva izveštaja lekara specijaliste.

"Zahtevamo da se utvrdi ko su lica koja su dolazila do učionice VII2 i nisu pomogla deci, a takođe nam još nije dostavljen ugovor o radu direktorke škole. Mi tvrdimo da ona nije imala ugovor o radu, a druga strana neka nas ubedi u suprotno. Ostajemo pri zahtevu da razredna bude saslušana. Naša pitanja su potpuno drugačija od onih koja su postavljana u parnici u kojoj je 27 oštećenih. Zašto izbegava da pristupi u sud? Tri puta je pozivana. Imala je iste psihičke tegobe, a svedočila je u velikom parničnom postupku", rekla je Dunjić.

Ona je istakla da je razredna odeljenja u kojem je pucao K. K. nakon pucnjave, a pre nego što je profesor geografije ušao u učionicu da pomogne deci, dva puta bila na vratima učionice i nije ušla da pomogne ranjenima.

"Ostajem pri zahtevu da razredna bude saslušana. Ako se ne odazove pozivu, tražim da bude dovedena", rekla je Dunjić.

Ona je svoj zahtev obrazložila u izjavi za medije koju je dala posle suđenja.

"Vrlo je važno da razredna odeljenja VII2 bude saslušana. Obratila se sudu i tražila da se njen iskaz koji je dala u drugoj parnici prihvati kao njen iskaz u ovom postupku, međutim imamo naša pitanja i okolnosti koje nas interesuju, a njeni odgovori su potpuno drugačiji. Ne znamo zašto izbegava da se pojavi. Pre svega mislim na okolnost na naše tvrdnje da je dva puta bila na otvorenim vratima učionice VII2 pre nego što je ušao profesor geografije i nije ušla da pruži pomoć svojim đacima. Na te oloknosti moramo da dobijemo odgovore, spremili smo niz pitanja i zato insistiramo da se pojavi pred sudom u ovoj parnici", rekla je Dunjić.

Ona je takođe rekla da je "vrlo čudno" da je pre ulaska profesora geografije u učionicu VII2 na otvorenim vratima učionice bilo pet zaposlenih u školi i niko nije ušao da pruži pomoć nastradaloj deci.

"Te okolnosti treba rasvetliti, ali jasno je da ta lica nisu pružila pomoć. Da li bi ta neka deca preživela da je neko ušao ranije ostaje da sud ceni", dodala je.

Ona je rekla da se određeni svedoci nisu odazvali, da se od nekih se i odustalo, ali da očekuju svedočenje razredne.

"Sledeće ročište je početkom decembra, jasno je da tok postupka ide sporije. Sačekaćemo onoliko koliko bude potrebno", zaključila je Dunjić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: