Hronika 8

17.10.2024.

12:28

Uživo K.K. će morati da odgovori na 250 pitanja; Suđenje zatvoreno za javnost; FOTO/VIDEO

Dečak K.K. izveden je oko 8.30 iz bolnice u kojoj se nalazio od trenutka kada je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar". On je sanitetom u pratnji policije prevezen do zgrade Specijalnog suda gde danas nastavlja da odgovara na pitanja članova porodica žrtava

Izvor: B92.net

K.K. će morati da odgovori na 250 pitanja; Suđenje zatvoreno za javnost; FOTO/VIDEO
L.L./ATAImages

Podeli:

Ulaz u bolnicu bio je zaklonjen paravanima, a pripadnici policije zaklonili su njegovo telo.

Podsetimo, u Specijalnom sudu u Beogradu danas se ispitivanjem dečaka K. K, koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, nastavlja suđenje njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

Uživo

12:18

Snimljen i dolazak majke K.K.

Izvor: Tanjug

11:52

K.K. za govornicom, u sudnici

Kako Tanjug saznaje, K.K. nastavljaju da pitanja postavljajuju roditelji i članovi porodice ubijenih.

K.K. se inače nalazi u sudnici, odnosno za govornicom.

Njemu bi pitanja ispred tužilaštva trebalo da postavljaju dva javna tužioca i glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović, koji su od početka postupka uključeni u ovaj predmet.

11:36

Fotografije nastale ispred Specijalnog suda

11:32

Dva pištolja na stolu, Molotovljev koktel u rancu

Kako piše Telegraf, tokom istrage stravičnog zločina, veštačenjem telefona K.K. je otkriveno da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

Posle masdovnog ubistva policajci su na radnom stolu K.K. pronašli dva pištolja na gas, dok su u rancu bili Molotovljevi kokteli, preneo je Kurir.

Podsetimo, na veštačenju je, kako je Telegrad svojevremeno otkrio, pronađeno najmanje 7 dokaza.

11:31

Vladimir Kecmanović dovezen iz Centralnog zatvora

Dečakov otac dovezen iz Centralnog zatvora, u kom se nalazi, dok je majka došla u pratnji advokata s obzirom na to da na ročišta dolazi sa slobode.

11:21

250 pitanja

Pouzdanih informacija iz sudnice nema, jedino što se zna je da su roditelji pripremili 250 pitanja za K.K.

11:09

Mediji: Određena pauza

U Specijalnom sudu određena pauza, nakon koje se nastavlja ispitivanje K.K.

11:06

Miljana Kecmanović došla u pratnji advokata

U sud je stigla i dečakova majka Miljana Kecmanović u pratnji svojih advokata, dok je otac doveden iz pritvora, u kom se nalazi od hapšenja.

Ispred tužilaštva će biti prisutna dva tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović.

Punomoćnik oštećenih Ognjen Božović je uoči suđenja novinarima rekao da bi danas trebalo da se nastavi ispitivanje maloletnog K.K i izrazio nadu da će se razumeti kako je došlo do 3. maja, odnosno koje su bile pobude.

On je ocenio da ovo suđenje ide u pravcu ka osudjujućoj presudi i dodao da iskaz K.K. nije presudan, ali jeste značajan.

Božović je dodao da je on od početka bio za to da suđenje bude otvoreno za javnost, ali i da curenje informacija iz ovog postupka otežava rad i dodatno traumatizuje žrtve.

11:03

Veliki broj novinara ispred Specijalnog suda

Kako javljaju mediji s lica mesta, veliki broj novinara je sipred ispred Specijalnog suda. I dalje traje svedočenje maloletnog K.K. 

10:23

Advokat: Teško je; Verujem da idemo u pravcu ka osuđujućoj presudi

"Danas se nastavlja saslušanje maloletnog ubice, imamo priliku da nastavimo sa postavljanjem pitanja. Probaćemo da razumemo kako je došlo do 3.maja, da razmotrimo teme, koje su to bile pobude i sta je time želeo da postigne. Nadam se i da ćemo dodatno utvrditi poziciju za utvrđenje odgovornosti zašto se to desilo. Verujem da idemo u pravcu ka osuđujućoj presudi, njegov iskaz nije presudan u tom smislu, ali smatram da jeste značajan. Nadam se da ćemo i danas dobiti još dodatnog materijala koji će utvrditi našu poziciju. Razumem da postoji opravdan interes javnosti i ja sam od prvog dana zagovarao tezu da suđenje bude otvoreno za javnost, ali s obzirom da postoji sudska odluka o isključenju smatram da svako curenje informacija mora da bude ispitano i sankcionisano. U suštini dovodi do jednog okruženja gde mi kao advokati ne možemo da komentarišemo naslove na portalima i novinama. Ne možemo da govorimo o detaljima iz sudnice, a razni detalji završavaju u javnom prostoru. To sve otežava naš rad i traumatizuje žrtve i to nekako mora da se zaustavi. Nadam se da će tužilaštvo imati uspeha", kazao je advokat Ognjen Božović, prenosi Telegraf.

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: