Hronika 48

17.10.2024.

19:00

Kraj današnjeg ispitivanja K.K; Advokat: Ulazimo u završnu fazu suđenja; "Bilo je emotivno" VIDEO

U Specijalnom sudu završeno ispitivanje maloletnog K.K. koji je 3. maja prošle godine ubio osmoro dece i čuvara škole "Vladislav RIbnikar" na Vračaru. Pitanja su mu i danas postavljali roditelji dece koju je ubio.

Izvor: B92.net

Kraj današnjeg ispitivanja K.K; Advokat: Ulazimo u završnu fazu suđenja; "Bilo je emotivno" VIDEO
L.L./ATAImages

Podeli:

Inače, K.K. je izveden jutros oko 8.30 iz bolnice u kojoj se nalazio od trenutka kada je izvršio masakr. On je sanitetom u pratnji policije prevezen do zgrade Specijalnog suda gde se sudi njegovim roditeljima, Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

U trenutku dok je izlazio iz psihijatrijske ustanove, ulaz je bio zaklonjen paravanima, a pripadnici policije zaklonili su njegovo telo. Takođe, K.K. se sakrio ispod kapuljače i kačketa.

  • Tok suđenja mogli ste da pratite na našem LIVE Blogu

Završeno

18:59

Izvor: Prva TV

14:53

Izjava pravne zastupnice majke dečaka K.K.

Izvor: Prva

14:51

Izjava advokata porodica ubijene dece

Izvor: Prva

14:34

Borović: Na psihijatrima i psiholozima je da iznedre neke zaključke

Pravna zastupnica Miljane Kecmanović Irina Borović s druge strane kaže da uzrok ove tragedije ne leži u porodici, već u brojnim drugim faktorima.

Tokom saslušanja K.K. nije, kako ističe, bilo govora o krivičnoj odgovornosti K.K, jer je reč o detetu koje je rani adolescent.

Na sve su uticali brojni faktori, a na prihijatrima i psiholozima je da iznedre neke zaključke, istakla je pravna zastupnica Miljane Kecmanović.

14:28

Advokat porodica ubijene dece: Bilo je emotivno

"Bilo je dosta emotivno, rekao bih. Dobili smo odgovre na dosta pitanja", rekao je advokat porodica ubijene dece Ognjen Božović, obraćajući se novinarima ispred Specijalnog suda.

Prema njegovim rečima, svi delovi ove "slagalice" bi trebalo da se slože uz pomoć Tužilaštva,  suda i drugih relevantnih institucija kako bi smo došli do odgovora na pitanja koja nas sve muče - "kako se ovo dogodilo".

"Verujem da će ovo što smo danas čuli biti jedan važan korak ka tome", rekao je advokat dodajući da je i u tom smislu današnji iskaz K.K. važan.

Suđenje se, kako je rekao, nastavlja 1. novembra.

"Ulazimo u završnu fazu", zaključio je Božović.

14:15

TV Prva ispred Specijalnog suda

Izvor: Prva

13:15

Suđenje ušlo u treći sat

Tokom današnjeg ročišta bila je određena 15-minutna pauza, ali tokom nje niko se novinarima zvanično nije obratio.

Suđenje je, podsetimo, zatvoreno za javnost i nije dozvoljeno da se u javnost iznose detalji ispitivanja maloletnog K.K.

13:14

Telegraf: Potresan detalj u sudnici; Svi su plakali nakon jednog pitanja

Kako Telegraf nezvanično saznaje, najpotresnije je tokom današnjeg suđenja bilo kada se dečaku ubici obratila majka ubijenog Andrije Čekića. Ona ga je, navodno, drhtavim glasom pitala: "Zašto si mi ubio sina jedinca?" Međutim, odgovor nije dobila.

U tom trenutku gotovo svi u sudnici su plakali.

12:18

Snimljen i dolazak majke K.K.

Izvor: Tanjug

11:52

K.K. za govornicom, u sudnici

Kako Tanjug saznaje, K.K. nastavljaju da pitanja postavljajuju roditelji i članovi porodice ubijenih.

K.K. se inače nalazi u sudnici, odnosno za govornicom.

Njemu bi pitanja ispred tužilaštva trebalo da postavljaju dva javna tužioca i glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović, koji su od početka postupka uključeni u ovaj predmet.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: