Hronika 0

20.03.2024.

21:36

Oglasilo se Ministarstvo povodom smrti zatvorenika u Padinskoj skeli

Ministarstvo pravde izdalo je saopštenje povodom smrti zatvorenika u Kazneno-popravnom zavodu "Padinska Skela."

Izvor: Novosti

Oglasilo se Ministarstvo povodom smrti zatvorenika u Padinskoj skeli
Depositphotos/ suwannar1981.gmail.com

Podeli:

"Protiv odgovornih lica u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu Padinska Skela, Ministarstvo pravde je preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao organa u njenom sastavu, pokrenulo postupak unutrašnje kontrole i postupke za utvrđivanje disciplinske odgovornosti povodom smrti prekršajno kažnjenog lica S.B, a upravnik Zavoda je zbog navedenog događaja smenjen," kako se navodi u saopštenju Ministarstva.

Kako se dodaje, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odmah po saznanju za smrt S.B. obavestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno javno tužilaštvo.

"Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dobijanja obdukcionog nalaza pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica koji izdržavaju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika," kako stoji dalje u saopštenju.

Ministarstvo pravde apeluje na nadležne organe da u što kraćem roku sprovedu postupak protiv učinilaca svirepog ubistva i što strože ih sankcionišu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: