Hronika 0

15.10.2024.

8:14

Hitna pomoć: Jedna lakše povređena osoba i više intervencija zbog trovanja alkoholom

Dežurni lekar Hitne pomoći potvrdio je Tanjugu da je protekla noć u Beogradu protekla relativno mirno.

Izvor: Tanjug

Hitna pomoć: Jedna lakše povređena osoba i više intervencija zbog trovanja alkoholom
Shutterstock/BalkansCat

Podeli:

Dogodila su se dva saobraćajna udesa, a lakše je povređen samo jedan muškarac koji je posle ukazane prve pomoći prevezen na Kliniku za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Srbije.

Dežurale su 22 ekipe Hitne pomoći koje su protekle noći intervenisale ukupno 92 puta, od toga 12 intervencija je obavljeno na javnim mestima. Bilo je više slučajeva intoksikacije alkoholom i lakših povređivanja alkoholisanih osoba koje su, kako je potvrđeno u Hitnoj pomoći, vožene na odeljenje toksikologije VMA ili u dežurne medicinske ustanove na saniranje povreda.

Kao i svake noći za pomoć su se u velikom broju javljali hronični bolesnici, najviše hipertenzičari i astmatičari i pacijenti sa bolovima u grudima, navode u Hitnoj pomoći. (Kraj) djj/mj

Pročitajte još:

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: