Hronika 0

08.10.2024.

11:54

Preokret: Dečak ubica svedoči pred svima; Nema "kućice"

Dečak ubica K. K., koji danas svedoči u Specijalnom sudu u procesu koji se vodi protiv njegovih roditelja, navodno je odlučio da svedoči za govornicom.

Izvor: RTS, Tanjug, B92

Preokret: Dečak ubica svedoči pred svima; Nema "kućice"
TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Podeli:

K. K. je prvobitno trebalo da svedoči iz posebne kućice, kojom bi bio odvojen od svih prisutnih u sudnici, zaštićen staklom kroz koje bi mogao da vidi sve, dok on ne bi bio vidljiv.

Međutim, kako javljaju mediji, K. K., koji je 3. maja ubio devetoro dece u "Ribnikaru", svedčiće za govornicom, a tako je odlučio tužilac, javljaju mediji.

Podsetimo, suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima dečaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i čuvara te škole, nastavljeno je u zgradi Višeg suda u Beogradu, poznatoj i kao Specijalni sud.

U sud je iz bolnice doveden njihov sin K. K., koji, s obzirom na to da suđenje traje već sat, verovatno daje iskaz u svojstvu svedoka, jer ne može krivično da odgovara za svoj postupak od maja prošle godine.

Iako je provobitno bilo planirano da svedoči iz posebne prostorije, Tanjug navodi da je odlučeno da se obrati stojeći za govornicom u sudnici.

Mediji su preneli i da je K. K. odlučio da svedoči, kao i da je za njega pripremljeno 250 pitanja, a pitanja mogu da postavljaju oštećeni, sudija, tužilac, optuženi i njegovi advokati.

Takođe K. K. ima pravo da odbije svedočenje kao bliski srodnik okrivljenih.

Ispred tužilaštva K. K. bi pitanja trebalo da postavljaju dva javna tužioca i glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović, koji su od početka postupka uključeni u ovaj predmet.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: