Hronika 2

08.10.2024.

10:25

Potresne scene u Specijalnom sudu; Roditelji pognutih glava, skrhani od bola FOTO

Kako prenose mediji scene ispred i u Specijalnom sudu, gde danas svedoči dečak ubica K. K, su potresne.

Izvor: Blic

Potresne scene u Specijalnom sudu; Roditelji pognutih glava, skrhani od bola FOTO
TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Podeli:

Roditelji ubijene dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koje je iz pištolja ubio maloletni K. K. 3. maja prošle godine, stigli su na današnje suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, kojima se sudi po optužbama da su sinu, dečaku ubici učinili lako dostupnim oružje kojim je ubio svoje vršnjake i čuvara škole.

Kako prenose reporteri s lica mesta, scene ispred i u sudu su potresne. "Roditelji ubijene dece pristižu svaki čas. Pognutih glava, skrhani od bola ulaze u sud", navodi Blic.

Prvi su stigli roditelji Adriane Dukić, majka je sedela i plakala, otac je sedeo spuštene glave. Zatim je stigao je i Anđelko Aćimović, otac Angeline Aćimović, kao i roditelji Eme Kobiljski Nina i Dragan. U suzama su svi do jednog, grle se i plaču zajedno, piše dalje taj list.

Na svedočenje K. K. su stigli i Miloš i Suzana Čikić, roditelji Andreje Ćikića koji su tužno gledali oko sebe.

Prisutne su i brojne novinarske ekipe, iako je suđenje zatvoreno za javnost, a njima se pred početak suđenja kratko obratio advokat porodica ubijene dece Ognjen Božović.

"Kao što je poznato, danas se očekuje saslušanje maloletnog ubice. On ima pravo da odbije iskaz, s obzirom na to da je već bio saslušan. Ovo je prva priilika da porodice ubijenih postave pitanja koja ih tište već godinu dana", kazao je Božović.

Podsetimo, dečak ubica koji je 3. maja prošle godine izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" danas će se prvi put od kada je ubio nedužnu decu i čuvara škole naći oči u oči sa porodicama svojih žrtava, ali i svojim roditeljima sa kojim mu je od podizanja optužnice bilo zabranjeno da komunicira.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: