Hronika 0

08.10.2024.

9:57

A ako K. K. odbije?

Sve oči uprte su danas u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, gde je iz psihijatrijske klinike doveden K. K. koji je 3. maja prošle godine ubio svoje vršnjake i čuvara škole.

Izvor: Novosti, Tanjug

A ako K. K. odbije?
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Podeli:

Dečak ubica je u zgradu suda u Ustaničkoj ulici dovezen u sanitetskom vozilu u pratnji dečijeg psihijatra sa klinike i kolizionog staratelja iz Centra za socijalni rad, a suđenje počinje u 10 časova.

Očekuje se da K. K. danas svedoči protiv svojih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović optuženih pred Višim sudom u Beogradu za teško delo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljeno držanje municije.

Njihov sin će sedeti u zatamnjenoj staklenoj "kućici" za zaštićene svedoke, kako je ranije objašnjeno, a sudija će ga na početku pretresa pitati da li želi da svedoči, jer prema zakonu zbog bliskih porodičnih veza ima prava i da odbije svedočenje.

Ukoliko prihvati, svi učesnici u postupku mogu da mu postavljaju pitanja, a ako odbije pretres se završava.

U tom slučaju ni njegova izjava koju je u istrazi dva meseca nakon zločina dao u Višem tužilaštvu preko video linka, neće moći da se koristi kao dokaz u sudskom postupku protiv njegovih roditelja.

Punomoćnik porodice ubijenih u masovnom ubistvu u školi "Vladislav Ribnikar" Ognjen Božović je pre početka današnjeg suđenja rekao da očekuje da K.K. svedoči kako bi mu porodice ubijenih i ranjenih postavili pitanja koja ih tište godinu i po dana, a u nadi da dođu do odgovora kako i zašto je do zločina došlo.

I Božović je istakao da K.K. ima pravo da odbije da da iskaz.

Inače, niko u sudnici neće moći uživo da ga vidi, već će ga gledati na monitoru i slušati preko zvučnika, a on će kroz staklo moći da vidi sve. Jedino ako bude bilo nekih tehničkih problema, moguće je da K. K. stoji za govornicom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: