Hronika 0

04.10.2024.

13:43

Advokati tražili ukidanje pritvora pripadnicima Belivukove grupe; Sud: Ne može

Sudsko veće odbilo je predlog advokata da petorici pripadnika grupe Veljka Belivuka ukine pritvor.

Izvor: Tanjug

Advokati tražili ukidanje pritvora pripadnicima Belivukove grupe; Sud: Ne može
Profimedia

Podeli:

Prethodno su ukidanje pritvora tražili advokati Vladimira Greka, Dragana Mitrovića, Senada Rešovića, Alekse Šejića i Milovana Tadića.

Suđenje se nastavlja 23. i 25. oktobra ispitivanjem okrivljenog - saradnika Srđana Lalića.

Sudija se na kraju obratila Marku Miljkoviću i rekla da četiri pisma koja je poslao tužiocima, nisu dostavljena jer se njihova sadržina ne odnosi na odbranu, već na njegov lični stav.

Poručila mu je da ubuduće takva pisma neće biti prosleđena tužilaštvu.

Prethodno je ispitan okrivljeni-saradnik Srđan Lalić. On je odgovarajući na pitanja Miloša Budimira rekao da su mu oni ukrali preko 10 kilograma spida, i dodao da je marihuanu nabavljao od njega (Budimira).

Precizirao je da je i u Evropi prodavao narkotike a novac mu je kako tvrdi Radoje Zvicer slao preko kamiona, autobusa ili automobila.

Lalić je ponovio da je deo stvari ubijenog Aleksandra Gligorijevića zapaljen u ložionici kuće Budimira, a drugi deo kod isušenog potoka, a naveo je i da je Budimir učestvovao u zadržavanju I.S. na Partizanovom stadionu.

Prema navodima iz optužnice pripadnici ove grupe su I.S. drogirali, tukli, mučili, zlostavljali i silovali.

Sledeći je Laliću pitanja postavljao optuženi Nemanja Đurić dok je Vlade Draganić rekao da ga boli zub i da će na sledećem suđenju ispitivati okrivljenog-saradnika.

Lalić je na prethodnim suđenjima detaljno ispričao svoja saznanja o krivičnim delima koja su pripadnici grupe počinili, a zatim su usledila pitanja Miljkovića, Belivuka i ostalih pripadnika grupe.

Okrivljeni-saradnik je sklopio sporazum sa tužilaštvom na osnovu kog bi trebalo da bude osuđen na kaznu zatvora od 18 godina.

Sudija je na početku suđenja konstatovala da optužena Slađana Sekulić nije prisutna, a njena advokatica je obavestila sud da je ona sa detetom na lekarskim pregledima i da će dostaviti naknadno medicinsku dokumentaciju.

Pripadnici ove grupe su optuženi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: