Hronika 0

30.09.2024.

11:50

Nastavlja se suđenje Belivukovoj grupi; Svedoči Lalić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje optuženim pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Izvor: Tanjug

Nastavlja se suđenje Belivukovoj grupi; Svedoči Lalić
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

Lalića je najpre ispitivao tužilac o ubistvima za koje se pripadnici grupe optužnicom terete, te je na pitanje tužioca čija je ideja bila da nakon ubistva svojih žrtava oni unište telo u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, Lalić odgovorio da je to ideja Marka Miljkovića.

Okrivljeni-saradnik je istakao da je Miljković često govorio "nema tela-nema dela", kao i da su skrivenu prostoriju u kući u Ritopeku zvali uglavnom "klanica".

U toj prostoriji su, prema navodima iz optužnice, pripadnici grupe ubijali svoje žrtve i delove tela mleli u mašini.

Lalić je detaljno objasnio na koji način su oni čistili tu prostoriju da ne bi ostalo bioloških tragova žrtava.

Na pitanje tužioca ko je insistirao na fotografisanju žrtava, Lalić je rekao da je Miljković držao te fotografije u svojoj arhivi kako bi zastrašio pripadnike suparničke grupe i da bi izveštavali vođu tzv. kavačkog klana Radoja Zvicera.

Tužilac je Lalića pitao ko je finansirao putovanja u Grčku, Španiju i Tursku, na šta je Lalić rekao da su to uglavnom finansirali Zvicer i Radoje Živković, dok je Španiju, kako je rekao, finansirao Miljković.

U Grčku su, prema njegovim navodima, išli zbog pronalaska i ubistva pripadnika škaljarskog klana Igora Dedovića, Stevana Stamatović, Alena Kožara i Damira Hadžića.

Za ta ubistva tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu protiv grupe u kojoj su kao vođe označeni Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk.

Lalić je naglasio da je za ovu grupu dominantan izvor prihoda bio od trgovine narkotika, te je precizirao da za kokain bili zaduženi Belivuk i Miljković, kao i da su ga nabavljali od kavačkog klana.

Za marihuanu, kako tvrdi Lalić, bili zaduženi braća Miloš i Marko Budimir, dok je on (Lalić) zajedno sa Budmirima i Hrvatinom i ostalim pripadnicima grupe trgovao "spidom".

Nakon ispitivanja od strane tužioca Laliću je pitanja postavljala i predsednica sudskog veća o silovanju i mučenju I.S. na stadionu FK Partizan.

Lalić je objasnio da je I.S. drogiran, tučen, maltretiran, zlostavljan psihički i fizički.

On je na prethodnom suđenju ponovo detaljno opisao ubistva, kako je funkcionisala trgovina drogom, oružjem, kao i otmice i silovanje.

Suđenje je krenulo ispočetka 17. juna jer je predsednica sudskog veća otišla u penziju.

Pročitajte još:

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

18 h

Podeli: