Hronika 0

29.09.2024.

20:58

Velika zaplena na Novom Beogradu: Uhapšeni zbog oružja sutra pred tužiocem

Istražni organi u Srbiji, policija i nadležno tužilaštvo i Bezbednosno-informativna agencija (BIA), i dalje intenzivo rade na rasvetljavanju slučaja.

Izvor: Novosti

Velika zaplena na Novom Beogradu: Uhapšeni zbog oružja sutra pred tužiocem
Shutterstock/Kim Kuperkova

Podeli:

U subotu su, što je potvrdio i srpski ministar policije Ivica Dačić, uhapšene sve osobe: 

"Policija je identifikovala i uhapsila dve osobe, od kojih je jedna iznajmila garažu u kojoj je pronađena velika količina oružja",  objasnio je ministar.

"Oni su lišeni slobode u trenutku kada su pokušali da napuste Srbiju, odnosno da pobegnu iz zemlje. Policija dalje radi da razotkrivanju ostalih mogućih osumnjičenih u ovom slučaju, te zbog toga, ne objavljujemo imena uhapšenih". 

Kako nezvanično saznaju Novosti, dvoje uhapšenih bi trebalo sutra da budu privedeni na saslušanje u nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu, čiji je tužilac u četvrtak, 26. septembra, zajedno sa policijom, obavio uviđaj u novobeogradskoj garaži. Arsenal je zaplenjen, a specijalizovane ekupe MUP, na licu mesta su uzeli pronađene tragove na analizu, da bi se utvrdilo ko je dolazio u dodir sa pronađenim oružjem i ko su njegovi eventualni vlasnici. 

Tog dana, podsetimo, u garaži, koju je vlasnik, inače Beograđanin koji živi u Novom Sadu iznajmio sada jednom od uhapšenih, pronađeni su 1 ručni raketni bacač, 2 trenutne tromblonske mine, 7 ručnih bombi, 2.094 puščana i 546 pištoljskih metaka, 8 automatskih pušaka, jedan pištolj, 1 elektro-detonatorska kapisla sa oko 800 grama eksploziva, 2 para lisica, 5 fantomki, kao i druga različita sredstva za izvršenje krivičnih dela, poput flaša, rukavica, PVC džakova... 

Nađene su i 4 vojne puške, koje prema prvim informacijama, vode poreklo nekadašnje Jugoslovenske narodne armije, odnosno iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Kosova i Metohije. 

Ministar Dačić objasnio je da je oružje pronađeno u garaži pripremano za izvršenje teških krivičnih dela i da istražni organi sumnjaju na jednu kriminalnu grupu koja je to spremala. 

Arsenal oružja, navodno, otkrio je upravo vlasnik garaže koji ju je iznajmio, jer je hteo da vidi u kakvom je ona stanju i proveri šta se unutra događa. Sve se desilo sasvim slučajno, jer navodno, zakupac garaže koji je svojevremeno vlasniku pokazao hrvatsku ličnu kartu, nije ispunjavao dogovorene obaveze i plaćao uredno zakup, često je bio nedostupan, telefon mu je bio isključen i broj promenjen. 

Kada je ušao u garažu i otkrio šta zakupac krije u njoj, vlasnik je o svemu obavestio policiju. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: