Hronika 0

26.09.2024.

19:37

Trojica optužena za 23 krivična dela

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv J.S., Z.Z. i R.G. iz Batajnice, zbog sumnje da su učini čak 23 krivična dela na štetu 10 oštećenih.

Izvor: Tanjug

Trojica optužena za 23 krivična dela
Radovan Vujovic / Shutterstock.com

Podeli:

Tužilaštvo je sudu predložilo da Z.Z. čiji je nadimak "Pinokio" zbog izvršenja pet krivičnih dela zelenaštvo i dva produžena krivična dela iznuda u pokušaju izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i osam meseci, kao i novčanu kaznu od 2.500.000 dinara, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Za optuženog J.S. zbog izvršenja tri krivična dela zelenaštvo, tri produžena krivična dela prinuda u pokušaju, krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i krivičnog dela nedozvoljena trgovina tužilaštvo je sudu predložilo da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i novčanu kaznu u iznosu od 1.500.000 dinara.

Tužilaštvo je sudu predložilo da R.G, sa nadimkom "Rale", zbog izvršenja osam krivičnih dela zelenaštvo izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i novčanu kaznu od 4.000.000 dinara.

Optuženima je na teret stavljeno da su od 2022. do 3. avgusta ove godine davanjem novca na zajam oštećenom A.B. primili za sebe i ugovorili za drugog nesrazmernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 1.500.000 dinara, iskorišćavajući lakomislenost oštećenog A.B.

Takođe, sumnja se da su iskoristili teško imovinsko stanje oštećenih S.B. i M.B., te je okrivljeni J.S. u dva navrata pretnjom pokušao oštećene S.B, M.B i M.B. da prinudi da okrivljenima daju novac sa kamatom, a okrivljeni Z.Z. je pokušao u dva navrata pretnjom da oštećene S.B. i M.B. prinudi da daju okrivljenima novac sa kamatom u nameri da sebi i drugim okrivljenima pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Optužnim predlogom se J.S. takođe stavlja na teret da je 3. avgusta ispred kuće oštećenog V.V. mu pretio rekavši "Noćas ćeš goreti", čime je, kako se sumnja izvršio krivično delo ugrožvanje sigurnosti. J.S. se optužnim predlogom tereti i za krivično delo nedozvoljena trgovina, jer je, kako se sumnja, nemajući ovlašćenja za trgovinu nabavio veću količinu "kamagre" i "vikalisa".

Optuženima R.G. i Z.Z. je na teret stavljeno da su početkom godine davanjem novca na zajam oštećenom A.H., ugovorili za sebe nesrazmernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 450.000 dinara, iskorišćavajući njegovu lakomislenost.

Oni se sumnjiče i za krivično delo na štetu oštećenog A.G. jer je R.G. tokom 2022. godine, davanjem novca na zajam A.G., ugovorio za sebe nesrazmernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 450.000 dinara, iskorišćavajući teške prilike oštećenog, u čemu mu je sa umišljajem pomogao Z.Z. dajući mu 1.500 evra, koje je on dao na zajam oštećenom.

Optuženom R.G. se takođe optužnim predlogom stavlja na teret i da je u vremenskom periodu od 2023. godine sve do juna 2024. godine, u više navrata davanjem novca na zajam oštećenima B.M., L.Đ. i M.K., primio za sebe nesrazmernu imovinsku korist, iskorišćavajući teško imovinsko stanje, nuždu i teške prilike oštećenih.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: