Hronika 4

25.09.2024.

11:29

Optužnica za ubistvo male Danke napisana na 70 strana?; Do detalja opisano kako je počinjen zločin

Optužnica za ubistvo Danke Ilić (2) napisana je na 70 strana i tu je do detalja opisano kako je počinjen ovaj zločin, prenosi Telegraf.

Izvor: Telegraf.rs

Optužnica za ubistvo male Danke napisana na 70 strana?; Do detalja opisano kako je počinjen zločin
M.M./ATAImages

Podeli:

Optuženi za ubistvo su D. D. iz sela Zlot i S. J. iz sela Luka, dok je Dejanov otac R. D. optužen za krivična dela neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Optužnica je zasnovana na mnogim dokazima, među kojima je GPS veštačenje službenog vozila koje je pokazalo da su optuženi u trenutku nestanka Danke bili ispred kuće Ilića u Banjskom Polju. Potom, urađeno je veštačenje kamera koje su takođe pokazale da se 26. marta njihov auto "Vodovoda" nalazio parkiran ispred kuće oko 13.53 časa.

Do nesreće je, kako se navodi u optužnici, došlo tako što je Danka izašla na put ispred dedinog imanja u Banjskom Polju. U tom trenutku D. D. i S. J. su kolima tuda prolazili, vozili su 20 na sat.

Kako se dalje navodi, "fijat pandom" su je udarili desnim delom, a ona je pala ispred zadnjeg desnog točka.

Potom je optuženi D. D., koji je bio suvozač, izašao iz kola, udavio dete na pločniku i ubacio u gepek. Gepek automobila je inače odvojen pregradom i izgleda kao "tovarni".

Onda su se dogovorili da bace dete na deponiju na kojoj su se oko 14 časova zadržali minut i 41 sekundu.

Osim na veštačenju, optužnica je zasnovana i na mnogim izjavama svedoka.

Miloš i Ivana Ilić: Svi zaboravljaju kako su oni uhapšeni

Miloš i Ivana Ilić, roditelji ubijene Danke, otvorili su vrata svog doma nekoliko sati pošto je obelodanjeno da je protiv Dejana i Radoslava Dragijevića, kao i protiv Srđana Jankovića podignuta optužnica.

"Setite se da su D. D. i S. J., kada se pojavio snimak iz Beča, rekli: 'Brate, izvukli smo se", rekla je Ivana Ilić za Telegraf . Ona je dodala: "Dobro je da je podignuta optužnica, verujem da postoje dokazi koji će dovesti do pravde. Boli me kada čujem da neko za smrt našeg deteta okrivljuje mene, majku".

Miloš Ilić je rekao da je strašno to što piše u komentarima o njima:

"Strašno je kada vidite šta se sve piše u raznim komentarima. Zato se i ne oglašavam više. Preostaje nam samo da čekamo... A teško nam je, 26. je šest meseci od njene smrti. Kako da obeležimo to, kad ne znamo ni gde je ni šta je. Lakše mi je kada sam čuo da to ide dalje", rekao je Miloš.

Doživotni zatvor

D. D. i S. J. preti doživotna kazna zatvora.

Podsetimo, nakon što je Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo optužnicu protiv prvooptuženih za teško krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu, za ubistvo male Danke Ilić 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, D. D. iz Zlota i S. J. iz Luke, nadležno Tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenima u roku od tri dana produži pritvor.

R. D. je pušten da se brani sa slobode i tako će ostati do okončanja ovog postupka.

Njima i nihovim braniocima u zakonskom roku biće dostavljena optužnica, koja je predata nadležnom Višem sudu u Zaječaru.

Nakon što se izjasni Viši sud, čeka se Apelacioni sud u Nišu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: