Hronika 0

25.09.2024.

10:16

Advokat: Sud ima rok od tri dana da odluči o pritvoru osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić

Viši sud u Zaječaru ima rok od tri dana da odluči o predlogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu da produži pritvor D.D. i S.J., optuženima za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić.

Izvor: Tanjug

Advokat: Sud ima rok od tri dana da odluči o pritvoru osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić
M.M./ATAImages

Podeli:

Milinko Jovanović, branilac R.D. koji se optužnicom tereti da je pomogao sinu da sakrije telo, rekao je za Tanjug rekao da oni kao branioci još uvek nisu primili optužnicu, dodajući da će sud najpre odlučiti o predlogu za produženje pritvora, pa će tek onda ispitivati njenu formalnu ispravnost.

S.J. i D.D. se nalaze šest meseci u pritvoru, dok se R.D. brani sa slobode.

Jovanović je svakako najavio da će ukoliko dođe do potvrđivanja optužnice od strane Višeg suda on izjaviti odgovor odnosno žalbu na tu optužnicu.

Na pitanje kada bi mogao ovaj postupak da počne Jovanović je ocenio da će do glavnog pretresa doći za dva meseca, odnosno u najkraćem roku za mesec dana.

Branilac D.D. Vanja Živković nije želela da komentariše optužnicu jer je, kako je navela, još nije dobila.

Tužilaštvo je 24. septembra sudu predalo optužnicu protiv osumnjičenih na potvrđivanje.

Optužnicom se S.J. i D.D. terete za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok je R.D. optužen za krivična dela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela i neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da sud D.D. i S.J. osudi na kazne doživotnog zatvora.

Sumnja se da su D.D. i S.J 26. marta u Banjskom polju kod Bora najpre automobilom JKP "Vodovod", gde su bili zaposleni, udarili dvogodišnju devojčicu i zatim je stavili u vozilo.

Oni su, kako se sumnja, njeno telo bacili na deponiju, odakle su ga kasnije premestili. Telo devojčice još nije pronađeno.

R.D. se sumnjiči da je sinu pomogao da premesti telo devojčice.

Rođeni brat D.D. preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Podeli: