Hronika 0

18.03.2024.

17:30

Izvršen pretres na 10 lokacija zbog krađe ordenja: Homen nije prijavljen u Beogradu

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je u svojstvu svedoka ispitao tri lica na sve okolnosti koje su njima poznate.

Izvor: Novosti.rs

Izvršen pretres na 10 lokacija zbog krađe ordenja: Homen nije prijavljen u Beogradu
Deposit/ToskanaInc

Podeli:

Radi se o nastakvu preduzimanja dokaznih radnji prema 10 lica za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo teška krađa iz člana 204. Krivičnog zakonika i iz kancelarije za ordenje SIV-a oduzeli 43.000 državnog ordenja, a o čemu je javnost već obaveštena.

Takođe, na predlog javnog tužioca, a po naredbi suda, policijski službenici su na više od 10 lokacija na teritoriji Beograda izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koriste okrivljeni, kojom prilikom je u prostorijama okrivljenih S. H. i J. M. pronađena velika količina ordenja koji će biti predmet dalje istrage, kao i kod A. T. 

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo u vremenskom periodu od 2009. godine do 2018. godine, nakon čega je javni tužilac 2019. godine prekinuo zastarelost krivičnog gonjenja preduzimajući dokaznu radnju i zbog te činjenice je omogućeno zakonito preduzimanje daljih dokaznih radnji od javnog tužioca, dok apsolutna zastarelost za ovo krivičnog delo nastupa 2029. godine. 

Imajući u vidu da su osumnjičeni S. H. i S. B. trenutno nedostupni državnim organima, da S. H. na teritoriji Republike Srbije nema prijavljeno prebivalište niti boravište, te da postoje okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i saizvršioce, Treće tužilaštvo je Trećem sudu podnelo predlog da se za S. H. i S. B. raspišu poternice i odredi pritvor.

Treće tužilaštvo nastavlja rad na daljem utvrđivanju identiteta svih učesnika i otkrivanju okolnosti krađe velike količine ordenja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: