Hronika 0

16.09.2024.

15:52

Otac Danke Ilić se oglasio 10 dana pred podizanje optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo

Rok za podizanje optužnice protiv Dejana Dragijevića iz sela Zlot i Srđana Jankovića iz sela Luka, osumnjičenih da su ubili Danku Ilić (2) je 26. septembar, dakle ostalo je još 10 dana da Više javno tužilaštvo u Zaječaru pripkupi dokaze da pomenutu dvojicu ne

Izvor: Telegraf.rs

Otac Danke Ilić se oglasio 10 dana pred podizanje optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo
M.M./ATAImages

Podeli:

Tim povodom, oglasio se Miloš Ilić, otac devojčice koji je rekao da se nada "da će sve biti kako treba" i da će optužnica biti podignuta.

"Očekujem da pravda bude zadovoljena", rekao je on.

Analizirani brojni dokazi

Podsetimo, policija je iz kuća Dragijevića i Jankovića odnela stvari za koje se sumnjalo da su mogle da budu korišćene prilikom ubistva, a potom sakrivanja tela devojčice. Uzeta je garderoba, obuća, tepih staza, oruđe, alat, hladno oružje, motorna testera, sekira, dva noža za klanje svinja, međutim, za sada, ni na jednom analiziranom predmetu nisu pronađeni DNK tragovi Danke Ilić.

Na motornoj testeri, prema našim saznanjima, nisu nađeni ni ljudski ni životinjski biološki tragovi, dok su na noževima pronađeni samo tragovi životinjske krvi. Na sekiri su međutim nađeni tragovi krvi dve osobe - jednog osumnjičenog i njegovog rođaka.

Kada je reč o krvi koja je nađena na pantalonama jednog od uhapšenih, navodno se radi se o njegovoj krvi, kao i krv koja je pronađena u službenom automobilu.

Rezultat veštačenja od 26. marta je, prema našim nezvaničnim saznanjima, pokazao da su se osumnjičeni kretali vozilom pored kuće odnosno pojate u kojoj je Danka bila sa bratom i majkom.

Različiti iskazi

Kako je "Blic" ranije pisao, Dragijević je na prvom saslušanju u VJT u Zaječaru ispričao da je on bio na mestu suvozača u službenom automobilu "fiat panda", dok je za volanom bio njegov kolega Srđan Janković.

"Priznao je da je Janković automobilom oborio devojčicu koja je sama bila na putu, a da je on potom uneo u vozilo na zadnje sedište i da ju je golim rukama zadavio", rekao je ranije naš izvor upoznat sa slučajem.

Prema našim tadašnjim nezvaničnim saznanjima, Dragijević je do detalja opisao zločin i priznao svoju i otkrio ulogu Jankovića u celom zločinu. Međutim, on nije želeo da otkrije gde se nalazi telo devojčice.

"Rekao je da su telo odneli na deponiju na Starobanjskom putu, ali da je on telo premestio dva dana kasnije, 28. marta, te da su mu u tome pomogli otac Radoslav i brat Dalibor. Tačnu lokaciju nije otkrio", rekao je naš izvor.

Suprotno od Dragijevića, Janković se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a onda je, početkom juna, odlučio da želi da progovori. On je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom devojčice iz Bora.

Međutim, Dragijević je zatim negirao da je ubio devojčicu.

Jedan preminuo, drugi na slobodi

Radoslav Dragijević (73), koji se sumnjiči da je sinu Dejanu pomogao da premesti telo dvogodišnje Danke, pušten je 29. maja na slobodu budući da mu je istekao dvomesečni pritvor u kom se nalazio zbog sumnje da je počinio krivično delo - pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Od samog početka, on se branio ćutanjem, a po izlasku iz pritvora, rekao je da nema šta da kaže.

Sa Radoslavom je uhapšen i njegov sin Dalibor koji je preminuo samo dan kasnije u prostorijama Policijske uprave Bor.

On je, navodno, pre smrti priznao da je pomogao bratu da premesti delo Danke.

Nedugo nakon Daliborove sahrane, preminula je majka braće Dragijević, a supruga Radoslava Dragijevića, Svetlana Dragijević, na čijoj su sahrani prisustvovali u pratnji policije i Dejan i Radoslav.

Pročitajte još: 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: