Hronika 1

13.09.2024.

12:50

Miljana Kecmanović dopunila odbranu na suđenju za masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar"

U Višem sudu u Beogradu danas je Miljana Kecmanović, majka dečaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole, dopunila svoju odbranu.

Izvor: Tanjug

Miljana Kecmanović dopunila odbranu na suđenju za masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar"
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Kako je novinarima ispred suda rekao punomoćnik oštećenih Marko Janković, ona je dopunila svoju izjavu zbog iskaza DNK veštaka koji je ispitan na prethodnom ročištu.

Pored nje, ispitan je i radnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, njen sin K.K. učio da puca.

Sledeće ročište u suđenju zakazano je za 8. oktobar, ali će se održati u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović, i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

Vlasnik streljane u kojoj je maloletni K.K. učio da puca Ratko Ivanović sklopio je sporazum o priznanju krivice s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kog ga je sud oglasio krivim za krivično delo davanje lažnog iskaza i osudio na kaznu kućnog zatvora od šest meseci.

Miljana i Vladimir Kecmanović od početka suđenja negiraju krivicu.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost radi zaštite interesa maloletnih žrtava.

Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i za to što nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen.

Dečak K. K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je 3. maja u školi iz dva očeva pištolja, koja je uzeo 1. maja.

K. K. ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu

Pročitajte još:

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: